Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U Republici Srpskoj

Prijevoznici se pobunili protiv BiH vlasti: Obustavili prijevoz roba i bojkotiraju točenje goriva

Banja Luka: 150 kamiona okupilo se na mirnom prosvjedu protiv poskupljenja goriva
Dejan Rakita/PIXSELL
04.07.2022.
u 16:55

Na taj potez autoprijevoznici su se odlučili zbog visokih cijena goriva. Prosječna cijena litre goriva na benzinskim crpkama u BiH iznosi oko 3,66 maraka (oko 14,6 kuna).

Prijevoznici iz entiteta Republike Srpske u BiH od ponedjeljka su obustavili prijevoz roba te bojkotiraju točenje goriva u vozila u znak prosvjeda što vlasti ne poduzimaju ništa kako bi se ograničilo divljanje cijena tog energenta.

Predsjednik Udruge prijevoznika za unutarnji i međunarodni transport Republike Srpske Nikola Grbić potvrdio je za medije da su autoprijevoznici parkirali kamione i prekinuli dopremu roba.

"Od danas počinje bojkot točenja goriva i ne tovarimo robu na svim destinacijama. I to će trajati 10 dana", rekao je Grbić.

Na taj potez autoprijevoznici su se odlučili zbog visokih cijena goriva. Prosječna cijena litre goriva na benzinskim crpkama u BiH iznosi oko 3,66 maraka (oko 14,6 kuna).

Čelni čovjek Udruge prijevoznika za unutarnji i međunarodni transport Republike Srpske ocijenio je da se autoprijevoznici nalaze u vrlo teškoj poziciji zbog visokih cijena goriva.

"To će za nas napraviti velike gubitke, ali smo primorani", dodao je Grbić.

Slične prosvjede najavile su i kolege iz entiteta Federacije BiH.

Prijedlog za smanjenje trošarina na gorivo našao se na sjednici Zastupničkoga doma Parlamenta BiH no prošloga tjedna ta je točna skinuta s dnevnoga reda.

Video - Pojedine benzinske ostale bez goriva. Trgovci nezadovoljni: Počet ćemo zatvarati

Komentara 1

Avatar Tito Krmčina
Tito Krmčina
17:02 04.07.2022.

Naređujem 1Litra nafte=1Marka

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije