Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Babo se vraća kući

BiH javnost traži suđenje Fikretu Abdiću za rušenje države

Abdić (1)
Duško Marušić/Pixsell
10.03.2012.
u 13:19

Fikret Abdić pred Sudom BiH mora odgovarati za rušenje ustavnopravnog poretka je je proglasio autonomnu pokrajinu zapadna Bosna 1993. godine, tijekom koje je ubijeno više od 3.000 osoba

Tek što je izašao iz zatvora, pred kojim ga je dočekalo više tisuća pristaša, Fikreta Abdića dočekale su i snažne prozivke iz susjedne Bosne i Hercegovine, iz koje traže da mu se sudi zbog pokušaja rušenja države.

– Ja se danas neću vratiti u Kladušu jer moram srediti dokumente, vas sve pozivam da se vratite svojim kućama – kazao je prilikom izlaska iz pulskog zatvora Abdić koji nema ograničeno kretanje pa će se moći slobodno vratiti u BiH.

No dok ga njegovi sumještanima iz Kladuše s radošću očekuju, Fikreta Adbića na "nož" su dočekali branitelji, kao i pripadnici vojnih krugova te bivši logoraši kojima je tijekom sukoba u susjednoj BiH upravo ovaj bivši političar krojio sudbinu.

- Fikret Abdić pred Sudom BiH mora odgovarati za rušenje ustavnopravnog poretka je je proglasio autonomnu pokrajinu  zapadna Bosna 1993. godine, tijekom koje je ubijeno više od 3.000 osoba, dok su mnogi zatvarani i mučeni, samo je dio prozivki koje donosi Dnevni Avaz iz redova zapovjednika Petog korpusa armije BiH

Ibrahim Nadarević, jedan od ratnih zapovjednika i sadašnji zastupnik u Parlamentu FBiH, smatra da svi koji pokušavaju rehabilitacije Abdića, kroz priču o njegovoj novoj ulozi u Krajini, ustvari pokušavaju rehabilitacije nedjela u vrijeme agresije na BiH.

- Nije on vrijedan tolike priče i tolikih komentara, jer on je čovjek s posebnim mentalnim sklopom, koji se hrani bilo kakvom vrstom pažnje. Ako se zna da je on tu svoju paradržavu ustoličio na svoj rođendan, onda je irelevantno bilo što više reći. Mislim da Abdić i njegova samoljubivost neće donijeti ništa dobro nikome - naglašava Nadarević.

 

 

Komentara 254

OB
-obrisani-
22:19 10.03.2012.

Pobjegose cetnici kada konkretno trebaju odgovoriti na pitanja!!

AA
aabbcc
20:34 11.03.2012.

je je proglasio autonomnu pokrajinu zapadna Bosna 1993. godine, tijekom koje je ubijeno više od 3.000 osoba _______________________ Tto je bio razlog da Armija BiH napadne Cazinsku k. i ubije 3.000 osoba, jer Alija je zagovarao unitarnu BiH.

BA
Barts
21:24 10.03.2012.

Ta Bih \"javnost\" su u stvari Alijevci ,a hoce da mu sude ,jer znaju ako se Babo ukljuci u politicki zivot SDA nece preci ni 5 % birackog tela.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije