Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Raste broj
Povratak na članak

Nije svima loše: U Hrvatskoj je 280 multimilijunaša!

Podatke je, prema pisanju Nezavisnih novina, potvrdila međunarodna kompanija iz Singapura Wealth X koja je specijalizirana za prikupljanje informacija o superbogatašima u svijetu, a multimilijunašima nazivaju one osobe čije je bogatstvo procijenjeno na više od 30 milijuna dolara.

Komentari 18

CR
crocro
09:20 26.02.2014.

Sada mi je puno jasnije kada naša vlast tvrdi da se u Hrvatskoj niti ne živi loše. Vjerojatno misle na ovih 280 multimilijunaša. I puno veće zemlje od Hrvatske ustuknule bi pred ovolikim brojem superbogataša.

VL
CR
crocro
09:18 26.02.2014.

I tih 280 multimilijunaša drži u šaci cijelu Hrvatsku i sve je u Hrvatskoj podređeno njima. I svi mi "sitnozubi". A od revizije pretvorbe i privatizcije nema niti R.

VL
DE
denis12345
15:26 24.02.2014.

Naravno, vide se dobri rezultati predstečajnih nagodbi koje su sačuvale naše milijunaše, a možda i stvorile neke nove.

VL
Avatar jure23
jure23
13:58 24.02.2014.

treba ih sve upitati kako su zaradili prvi milion kuna !!!

VL
GU
gustirna
18:11 25.02.2014.

od tih 280 bogatuna 273 je clanova komunisticke partije ili njihova djecica te 7 hadezejaca.

VL
IS
istri
18:53 24.02.2014.

to je strasno na broj stanovnika sto HR ima. ito nije hvala stoljetnog Rada vec stvoreno preko noci.

VL
IS
istri
18:56 24.02.2014.

nismo mi glupi mozemo se mjeriti bez srama sa raznim janukovicevima.

VL
BB
brle brkić
11:33 01.03.2014.

samo bih bilo zanimljivo da objasne kako suih zaradili,država u dugovima,ekonomija propala,radna mjesta večinom zatvorena,ovo je kao u bajki.

VL
Avatar RoSSerb
RoSSerb
19:01 24.02.2014.

Bogu hvala, dobro je to za njih ! LOL

VL
ME
merdevina
14:37 24.02.2014.

AU, pa to je 280 kolutova traka da ih sve zalijepimo za stupove!!

VL
Avatar insideout
insideout
13:45 25.02.2014.

Svaki dan iz zatvora dolazi raditi u ljekarnu u kojoj je uzela mito Marija Cižmak (52), ljekarnica zaposlena u Opcoj bolnici "Dr. Tomislav Bardek" u Koprivnici, osudena je 2013. godine na 12 mjeseci zatvora na temelju USKOK-ove optužnice da je je u ljekarni primala mito od agenta farmaceutske tvrtke kako bi za bolnicu nabavljala što više lijekova iz palete te tvrtke. Kaznu je pocela služiti koncem prošle godine u Remetincu, da bi nakon nepunih mjesec dana dobila odobrenje za premještaj u bjelovarski zatvor, a zatim i odobrenje Ministarstva pravosuda da iz zatvora svaki dan odlazi na radno mjesto u ljekarni u OB Koprivnica, uz uvjet da se do 16 sati vrati u zatvor. Ministarstvo pravosuda potvrdilo nam je da su zatvorenici odobrili rad, navodeci da je samo prošle godine isto odobrenje dobilo 40 zatvorenica i zatvorenika, a zatvorskom je sustavu na ime njihova rada uplaceno 425.557 kuna. – Sukladno Zakonu o izvršavanju kazne zatvora, uz pristanak poslodavca može se odobriti nastavak rada zatvoreniku kojemu je izrecena kazna zatvora do jedne godine ako uz nju nije izrecena zabrana obavljanja zvanja, djelatnosti ili dužnosti, a Pravilnikom o nacinu izvršavanja kazne zatvora uz nastavak rada zatvorenika kod poslodavca ili kod obavljanja vlastite djelatnosti utvrden je postupak odobravanja takvog nacina izdržavanja kazne, odnosno sva prava i obveze poslodavca, zatvorenika te kaznionice ili zatvora. Od sanacijskog upravitelja OB-a Koprivnica dr. Petra Stapara tražili smo objašnjenje odnosa bolnice prema radnici osudenoj za primanje mita na radnome mjestu, no iz odgovora se vidi da ravnatelj smatra da nema ništa s time. "Ministarstvo pravosudja odlucilo je da magistra može nastaviti s radom za vrijeme odsluženja kazne. Detaljnije informacije mogli biste dobiti u Ministarstvu pravosuda", stoji u dopisu koji potpisuje Stapar. U neslužbenom razgovoru Stapar nam je kazao da je presudom osudenoj radnici zabranjeno vodenje ljekarne, a ne rad u ljekarni uopce, te da on smatra kako je jedino kao voditeljica mogla biti u poziciji da prima mito. Cini se da primanje mita na radnome mjestu ljekarnika nije razlog ni za stegovni postupak pred tijelima Hrvatske ljekarnicke komore zbog kršenja Kodeksa ljekarnicke etike i deontologije, jer Cižmak ne bi mogla raditi bez njihova odobrenja za samostalni rad. Iz HLJKK nismo uspjeli dobiti nikakav komentar na ovaj slucaj. U opisu pocinjenog kaznenog djela navodi se da je Cizmak, primajuci hladnjake, mobitele, informaticku opremu, namještaj i ostalo, protupravno stekla oko 68 tisuca kuna u tri godine. Cižmak je za Slobodnu Dalmaciju kazala da ne bi željela dati nikakav komentar.

VL
LA
Lavica7
13:51 26.02.2014.

Jos samo imena i imamo popis kriminalaca i ljudi koji su unistili drzavu Hrvatsku.

VL
DU
Deleted user
07:29 27.02.2014.

Slikoviti prikaz bogatasa u hrvatskom kapitalizmu i razlike od socijalizma. Socijalizam:Imate dvije krave.Vlast vam uzme jednu i daje je nekom drugom. Komunizam:Imate dvije krave.Vlast vam uzima dvije i poklanja vam mlijeko. Fasizam:Imate dvije krave.Vlast vam uzima dvije i prodaje vamvam mlijeko. Kapitalizam:Imate dvije krave.Vlast vam savjetuje da prodate jednu i da kupite bika.!

VL
AS
asi2013
07:42 25.02.2014.

Desetak tih multi miljunaša su iz redova HDZ. Onda su ostali ljevica, uz možda neki manji ispravak. A svaki koji zine, od ministara, kaže HDZ lopovi, mi smo miljama daleko u poštenju! Ne idealiziram nikoga, ali što su se prihvaćalii nemoguće misije i obećavali: nećemo se osvrtati.

VL
CH
chemica
14:35 24.02.2014.

Da im nije bilo HDZ-a...

VL
N6
ninja 69
14:05 24.02.2014.

"Pretvorba" i privatizacijska pljačka je kroz 20 godina učinila svoje. Danas se neki voze u autima vrijednim milijun kuna, pa i više. I ne samo to, nego ih kupuju par komada-sebi, ženi i kćeri, a ostali narod preživljava iz dana u dan. Do jučer su bili šoferi, a danas tajkuni...Dobili firmu za 1 kunu od kradezea, pa postali uspješni i doniraju im zauzvrat kad treba i koliko treba... Trebalo bi kao u Ukrajini krenuti na takove lopove. Počevši u Karlovcu.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.