Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODLAZAK

Bianca Matković razriješena dužnosti ministrice bez portfelja

bianca matković, kosor
Goran Stanzl/PIxsell
Autori: Anita Malenica, Nikola Sever Šeni
24.03.2010.
u 14:26

Premijerka Jadranka Kosor razriješila je Biancu Matković dužnosti ministrice bez portfelja. Matković je istodobno imenovana na mjesto državne tajnice u Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva.

Ministrica bez portfelja Bianca Matković razriješena je dužnosti ministrice bez portfelja na temelju rješenja predsjednice Vlade Jadranke Kosor i supotpisa predsjednika Sabora Luke Bebića te istodobno imenovana na mjesto državne tajnice za gospodarsku diplomaciju u Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva.

Premijerka Kosor istaknula je da će Bianca Matković na novoj dužnosti "imati priliku pokazati sva svoja znanja, vještine, sposobnosti i potencijale".

Već se neko vrijeme nagađa o odlasku Biance Matković iz Vlade.

U slučaju Biance Matković spekuliralo se kako se intezivno traži neko veleposlaničko mjesto za nju, ali i da je spremna reaktivirati svoj zastupnčki mandat. Očito je došlo do dogovora u HDZ-u jer čim je razriješena s mjesta minstrice bez potrfelja brzopotezno je imenovana državnom tajnicom u Ministarstvu gospodarstva. Da to nije učinjeno bio bi ostavljen prostor da B. Matković u roku od tjedan dana,što joj Zakon nalaže, aktivira svoj manadat.

Komentara 58

MB
mr_brown
14:59 24.03.2010.

Brutalni hdzovci, ženu su mobali godinu dana (kao da ostale hdz lopine nešto rade a njoj su to prišivali kao stigmu). Prava staljinistička stranka!

Avatar jura-100
jura-100
16:42 24.03.2010.

koji je to kupleraj....

SM
stari_mudrac
14:37 24.03.2010.

kaj buju joj sad uzeli stan ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije