Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dobri policajac

Beskućnik ne nosi darovane cipele: Mogli bi me ubiti zbog njih

policajac,milosrđe
Facebook screenshot
03.12.2012.
u 10:49

Njujorški beskućnik ne može nositi cipele koje mu je darovao policajac jer se boji da će ga pokrasti ili ubiti

Newyorški beskućnik Jeffrey Hillman stekao je "svjetsku slavu" preko društvenih mreža i medija nakon što je na Facebooku objavljena fotografija policajca koji mu je darovao cipele, piše DailyMail.

No, beskućnik kaže da ih ne može nositi iz straha da će biti ukradene, a čak se boji da bi ga netko zbog njih mogao i ubiti. Njegova popularnost malo mu je koristi donijela, jer još uvijek prosi bos na ulicama New Yorka te se požalio da bi i on želio "svoj dio kolača" od dirljive fotografije koja je obišla svijet.

Beskućnik je postao poznat nakon što je objavljena fotografija kako mu policajac Lawrence DePrimo daje novi par cipela vrijednih 100 dolara dok je bosonog prosio na ulici u Times Squareu. Fotografija je ubrzo postala simbolom darežljivosti i primjer da policajac može raditi i "izvan svoje dužnosti".

"Zbog njih bi mogao izgubiti život"

NY Times otkrio je da je Hillman (54) ratni veteran koji već nekoliko godina živi na ulici. Kazao je da je bio zahvalan na cipelama. – Volio bih da na svijetu ima više ljudi kao on – kazao je Hillman, ali i dodao da je cipele sakrio.

– Vrijede mnogo novca. Zbog njih bih mogao izgubiti život – kazao je Hillman te dodao da smatra kako bi trebao dobiti novac zato što je ta slika obišla svijet. – Stavili su me na YouTube i drugdje bez dopuštenja. Što ću za to dobiti? – pita se Hillman te dodaje kako je ta fotografija obišla svijet te da i on želi "dio kolača".

Ranije se otkrilo da njegova obitelj ne zna da živi na ulici.

>>Policajac bosonogom beskućniku kupio čarape i čizme

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije