Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uhićenje bandića

Bernardić: Treba biti dostojanstven i suzdržati se od prejudiciranja krivnje

Davor Bernardić
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
21.10.2014.
u 08:07

Ne vjerujem da se ovime skreće problem sa slučaja Perković, prije s naših internih tema kao što su monetizacija ili sporni najam zgrade ministra Mihaela Zmajlovića, komentirao je novinar Ivan Hlupić u emisiji ''U mreži prvog'' Hrvatskog radija

- U ovoj situaciji treba biti dostojanstven i suzdržati se od preuranjenog prejudiciranja krivnje. Pozivam sve na vlasti da to čine - komentirao je Davor Bernardić uhićenje Milana Bandića, predsjednika uprave Zagrebačkog holdinga Slobodana Ljubičića, vlasnika tvrtke CEZAR Petra Pripuza i još 15-ak drugih osoba u jutrošnjoj emisiji HRT 1 ''U mreži prvog''.

- Ono što znamo je činjenica da se duži niz godina govori o različitim stvarima i ne volimo kad se događaju ovakve situacije u našoj zemlji, ovo nije dobro za Zagreb i RH - dodao je Bernardić. Istaknuo je da Bandić već pet godina nije u SDP-u i kako je ''od tada upravljanje gradom Zagrebom problem''.

250 kaznenih prijava

Aktivist udruge Pravo na grad i predsjednik Zelene akcije Bernard Ivčić zadovoljan je razvojem događaja jer posljednjih deset godina upozoravaju na sve radnje koje se danas u medijima navode kao razlog za uhićenje Bandića i suradnika.

- Građani su bili brži od institucija jer smo mi već 2010. organizirali prosvjed ispred gradske uprave. Njime smo Bandiću poručili da spremi higijenske potrepštine koje će mu trebati za boravak u Remetincu. Nitko od vlasti tada nije reagirao. Premijer je tada govorio da je Bandić najbolje rješenje za Zagreb - podsjetio je Ivčić.

Postavio je pitanje zbog čega se ova uhićenja nisu dogodila ranije te bi li ona došla da je Bandić danas u SDP-u i da se nije suprotstavio šefu stranke.

- Ali to su nagađanja, on ima desetke afera, 250 kaznenih prijava koje se vežu za njega i bilo je samo pitanje vremena kad će se sve to istražiti - kazao je Ivčić. Da se o uhićenjima govorilo, ali ne javno potvrdio je Ivan Hlupić, novinar Radija Sljeme. Komentirao je i razlog uhićenja, ali i tko bi od njegova ''tajminga'' mogao imati korist. 

''Tajming'' uhićenja

- Teško je pretpostaviti tko bi mogao imati koristi od ovog uhićenja. Bandić je bio vrlo samouvjeren, ne znam kome ovaj udarac pomaže od dvije vodeće stranke u gradu. ''Tajming'' je prilično dobro izrežiran jer ono za što ga se je ugovor nastao s Pripuzom godinu dana. Imamo odmak od godinu dana i ugovor se tada nije spriječio, nikom na vlasti nije bio sporan. Možda je sve ovo moglo i ranije - smatra Hupić.

- Ne vjerujem da se ovime skreće problem sa slučaja Perković, prije s naših internih tema kao što su monetizacija ili sporni najam zgrade ministra Mihaela Zmajlovića - dodao je Hlupić.

Gosti su se složili da bi Milan Bandić trebao podnijeti ostavku kako bi Grad Zagreb mogao normalno funkcionirati.

>>Među uhićenima direktori ZET-a, Plinare, Čistoće... i Bandićev vozač

>>Bandić u USKOK došao ozbiljan, otišao sa smiješkom na licu

>>Treba li Milan Bandić podnijeti ostavku?

 

Komentara 21

DU
Deleted user
08:38 21.10.2014.

Uistinu je prekrasna spoznaja da je g. Čović radio sve po pravilima i što u njegovo vrijeme nije bilo apsolutno nikakvih nezakonitih radnji. Nema nista gore od selektivne pravde . Bernardiću poklopi se po ušima i šuti. Zagrebu treba odmor od Sdp-a i svih njegovih izvedenica barem nekoliko godina. Jadno

DI
didazeljko
09:01 21.10.2014.

"DOSTOJANSTVENO"....reče Bernardić i nastavi pljuvati po drugu mu Bandiću.......! Kruha Hrvatima nismo znali(htjeli) dati ali igara imamo sve dok Hrvatsku ne uništimo...!

MA
margaritas
08:23 21.10.2014.

Ucenik bi nasljedio ucitelja

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije