Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI PROCES

Berlusconiju još jedno suđenje, ovaj put zbog utaje poreza

\'Silvio Berlusconi,
AFP/PIXSELL
16.02.2012.
u 16:26

Ovo je samo jedna u nizu tužbi koje su u proteklih godinu dana pokrenute protiv bivšega talijanskog premijera

Talijansko tužiteljstvo zatražilo je od suda u Rimu da izda nalog za početak suđenja protiv bivšega talijanskog premijera Silvija Berlusconija i njegova sina Piera Silvija zbog utaje poreza, prenio je Reuters.

>>U slučaju Mills tužitelj traži kaznu od pet godina za Berlusconija

Ovo je samo jedna u nizu tužbi koje su u proteklih godinu dana pokrenute protiv bivšega talijanskog premijera. U ovoj ga se tereti za to da je kao vlasnik televizijske mreže Mediaset, u kojoj je njegov sin radio kao zamjenik predsjednika, prekršio zakone o porezu pri kupovini prava za prikazivanje holivudskih filmova i televizijskih show programa. Riječ je o prijevari teškoj 10 milijuna eura koje su otac i sin Berlusconi izveli napuhivanjem računa transakcija između 2004. i 2005. godine.

Tužitelji namjeravaju kazneno goniti još deset bivših i sadašnjih visokopozicioniranih djelatnika iz Mediaseta.

 

Komentara 2

TM
tesla moj ponos
17:46 16.02.2012.

U našoj zemlji za utaju poreza te neće osuditi već će ti Porezna uprava stručnim savjetom pomoći da izigraš državu uz uvjet da si umrežen s političkim vrhom! Većina još razmišlja - komunističko socijalistički - i ne zna što jee to - država! Zna što je to vlastiti džep i kako ga - napuniti !

K1
k1milica
08:41 17.02.2012.

soli na rep...... (i silviu su stalno komunisti krivi) on je iznad zakona .....P2

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije