Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OSTAVKA

Berlusconijev ministar optužen da je od mita kćeri kupio stan

Ministar Claudio Scajola
REUTERS
04.05.2010.
u 17:11

Moram se braniti od optužbi, a to ne mogu kao ministar pa sam dao ostavku, kazao je Claudio Scajola.

Ministar ekonomskog razvitka Claudio Scajola podnio je danas ostavku zbog optužbe da je primio 900.000 eura mita od građevinskog poduzetnika Diega Anemonea za kupnju stana kćeri.
- Moram se braniti od optužbi, a to ne mogu kao ministar - kazao je Scajola na konferenciji za novinare u Rimu. Tužiteljstvo u Perugiji pokrenulo je istragu o korupciji vezanoj za dobivanje velikih građevinskih radova. Otkriveno je, uz ostalo, kako je građevinski poduzetnik Anemone, koji je u međuvremenu zatvoren, sudjelovao u kupnji stana pokraj Coloseuma u Rimu za kći ministra Scajole.

Ministar u vladi desnog centra Silvija Berlusconija želi dokazati svoju nevinost, odnosno kako nije znao da su drugi platili kupnju stana te je naglasio kako će, ako se bude utvrdilo da je tako bilo, tražiti raskidanje ugovora o kupoprodaji. Na konferenciji za novinare govorio je o uspjesima Berlusconijeve vlade u ekonomiji. Kad je na vidjelo izašla sumnja u korupciju, oporba je tražila ostavku Scajole koji je do danas odbijao takav potez braneći se da nije primio mito.

Komentara 1

MM
Mladen Miletić
08:54 05.05.2010.

Berlusconijev ministar optužen da je od mita kćeri kupio stan. Kosorin ministar Polanćec u zatvoru optužen od novinara a falsificiran od poštara !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije