Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 73
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Italija

Silvio Berlusconi: Tužit ću državu jer su optužbe neutemeljene

Za Berlusconija
09.02.2011.
u 15:01

Zatražen je sudski postupak protiv premijera Berlusconija za kaznena djela zloupotrebe položaja i maloljetničke prostitucije

RIM – Milansko tužiteljstvo uputilo je danas sucu za preliminarnu istragu zahtjev da se po hitnom postupku pokrene sudski postupak protiv premijera Silvija Berlusconija za kaznena djela zloupotrebe položaja i maloljetničke prostitucije. Berlusconi je reagirao rekavši da je riječ o „neutemeljenim optužbama“ te kako će tužiti državu. Tužitelji na 782 stranice iznose detalje i transkripte telefonskih razgovora u slučaju Ruby, koji je ime dobio po nadimku marokanske djevojke Karime Rashida El Mahroug, koja je, dok je bila maloljetna, sudjelovala na zabavama u premijerovim vilama, te naglašavaju da „postoje jasni dokazi“ za pokretanje postupka protiv premijera.

Berlusconi je na današnjoj konferenciji za novinare u palači Chigi, sjedištu vlade, kazao da “milanski tužitelji krše zakon i djeluju protiv Parlamenta jer nemaju ovlasti za pokretanje procesa protiv premijera". Istraga koju su vodili milanski tužitelji „sramotna je i odvratna, tužit ću državu i tražiti odgovornost tih sudaca“, rekao je Berlusconi. Cilj je milanskih tužitelja „da me medijski oblate, ali ja nisam zabrinut za sebe, bogat sam i ostatak života mogu provesti gradeći bolnice za djecu u svijetu“, rekao je Berlusconi te najavio da će njegova vlada donijeti zakon prema kojem će biti moguće tražiti „odgovornost tužitelja“ za neopravdane optužbe.  

Šef milanskog tužiteljstva Edmondo Bruti Liberati iznosi da su s mnogo opreza napravljene detaljne analize za pokretanje optužnice protiv Berlusconija.

Milanska sutkinja za preliminarnu istragu Cristina di Censo treba u roku od pet dana odlučiti može li se po hitnom postupku pokrenuti sudski potupak protiv Silvija Berlusconija. Osumnjičen je za kazneno djelo zloupotrebe položaja jer je telefonski intervenirao u policijskoj postaji u Milanu da policija oslobodi Ruby, koju su policajci priveli zbog krađe. Drugo kazneno djelo za koje je premijer osumnjičen je maloljetnička prostitucija jer je Ruby gostovala na zabavama koje je priređivao u vilama dok je još bila maloljetna, a davao joj je i novac.

Ispred milanskog tužiteljstva danas su prosvjednici davali potporu Berlusconiju (na slici).

Ključne riječi

Komentara 4

AG
Agramer198
16:27 09.02.2011.

Silvio je kak stereotipni Zagorec, furt na sudu... XD (inače nemam niš protiv Zagoraca, divan narod, pogotovo ovi oko Zlatara)

Avatar commentator
commentator
18:42 09.02.2011.

Eh, caro Berlusconi... malo ga je pretjerao. Kaže on da je (financijski) \"pomag\'o\" Ruby iz milosrđa...ha ha ha. Dovoljno je 5 sekundi pogledat u nekom videu tu Karimu Rašidu, pa da se vidi, zašto joj je davao financijske injekcije. A ona je vjerovatno samo jedna od.

AN
Andreeejjj
15:43 15.02.2011.

Berluskonija treba nagraditi a ne osuditi. Svaka čast dedici šta si priušti, forcaaaaaa Deko. Svaka ti čast pravi si laf! Znam da nema normalnog muškarca, koji ju ne bi mazio, a ti koji ga kritikujete od svoje nemoći, žao mii vas je! Zar nije bolje da je pa makar u godinama švaler i hebać, nego ovi naši homići Sanaderi i još mnogi fini gayevi?! Vadite se na svoje hčerke? Pa ako je cura tj vaša čerka normalno odgojena, znaći odpada sve to. A ova marokanka je već verzirana prostitutka, čak mu i gurnuta, prema tome?!? I PUTIN je bio tu...uffff, bravoooo fuckeri!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije