Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ITALIJA

Berlusconi ne želi podnijeti ostavku

Milano
31.05.2011.
u 13:51

Berlusconijeva stranka je poražena u Milanu, Napulju, Trstu i drugim gradovima, ali premijer ne želi odstupiti

RIM – O sudbini vlade desnog centra premjera Silvija Berlusconija, nakon poraza koji je doživjela vladina koalicija na administrativnim izborima zaključenima u ponedjeljak, raspravljat će se u parlamentu tek nakon 20. lipnja. Predsjednik republike Giorgio Napolitano zatražio je da parlament provjeri ima li još Berlusconi većinu. Predsjednik zastupničkog doma Gianfranco Fini u dogovoru s predsjednicima parlamentarnih skupina najavio je kako će se u tjednu između 20. i 27. lipnja raspraviti o vladi, premda su neki predstavnici oporbenog lijevog centra htjeli da se glasuje odmah o sudbini Berlusconijeve vlade. No, budući da parlament mora usvojiti razvojni plan, što je novi naziv za nacrt rebalansa državnog proračuna, odlučeno je da se o Berlusconijevoj sudbini raspravlja kasnije. 

Silvio Berlusconi, komentirajući rezultate administrativnih izbora u kojima su njegovi kandidati izgubili trku za gradonačelnike Milana, Napulja, Torina, Bologne, Trsta, Cagliarija itd., kazao je kako nema namjeru podnijeti ostavku. Posebno je težak poraz u Milanu, gdje je gradonačelnik postao Giuliano Pisapia, predstavnik ljevice. Berlusconi je uoči izbora govorio kako samo oni koji „nemaju mozga“ mogu glasovati za predstavnika ljevice. Pisapia je s više od 10 točaka razlike porazio dosadašnju gradonačelnicu i Berlusconijevu kandidatkinju Letiziju Moratti.

Čelnik parlamentarne skupine oporbene Demokratske stranke Dario Franceschini zatražio je da vlada podnese ostavku prije parlamentarne rasprave.

„Vladina koalicija danas je drugačija od one koja je pobijedila na parlamentarnim izborima 2008. te je sada postala manjina. Neka stoga Berlusconi dođe u parlament s ostavkom“, kazao je danas Franceschini. Iz Berlusconijeve koalicije, koja je pobijedila na izborima 2008., izašla je skupina parlamentaraca na čelu s Finijem i osnovala je svoju stranku.

Berlusconi je stvarno potučen na biralištima i nakon što je razočarano gledao rezultate, vratio mu se smisao za humor. Kazao je kako si je namjeravao naručiti sprovod, ali je odustao. Namjerava ostati na čelu vlade do kraja mandata, odnosno još dvije godine, ali i unutar njegove koalicije sve je više nezadovoljnika.

Ključne riječi

Komentara 5

OB
-obrisani-
14:46 31.05.2011.

hehehehehehe nogometas bersluskoni dozivio je puno grubih i pogibljenih startova svojih komunistickih drugova na terenu, u svlacionici i izvan terena-heheheehehehe sve ih je prezivio, usput italiji se radi komunisticke partije sprema grcka-odnosno dug puno veci od grka hehehehehehehe-radi komunisticke partije italije, spanjolske i grcke-eu bacena na koljena, a veliki voren basf jucer izjavio: ne vjerujem da eu moze spasit euro, koji tone i tone odnosno ove tri komunisticke zemlje krive su iskljucivo za eu inflaciju, koja je pojela do danas \"samo\" 35% ukupne love njemacke i francuske heheheheehehehehehe-komunisti hehehehehehe

OB
-obrisani-
15:37 31.05.2011.

Berlusconi i Gadafi imaju nesto zajednicko. Bas me zanima hoce li Nato bombardirat Italiju

OB
-obrisani-
15:37 31.05.2011.

heheheehehe brekaci mi daju minuse hehehehehehe ili komunisti iz SKH heheheheheehe sa bre svojim drugovima iz hrvatske hehehehehehe-ti komunistis e ponasaju ko grcke crkotine-komunisti, koji su bacili cijelu eu u vukoyebinu i napravili dug od 530 milijardi$ i sad vele-MI NECEMO PLACATI DUG, hehehehehehe uz put inflacija nije pogidila samo nijemce vec i hrvate radi sasavih komunistickih crkotina-ajde bre dalje sa minusima hehehehehehehehe

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije