Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
a ne veleposlanike

Beograd i Priština razmijenit će 'časnike za vezu'

'28.06.2010,Sombor,Srbija - Radni sastanak ministara unutarnjih poslova Republike Hrvatske i Republike Srbije  odrzan u zgradi zupanije Sombora, Ivica Dacic  Photo: Marko Mrkonjic/PIXSELL'
Marko Mrkonjić/PIXSELL
11.12.2012.
u 15:47

Dačić je podsjetio kako je dogovoreno da obje zemlje pošalju po jednog časnika za vezu i bit će smješteni pri misiji EU u Beogradu i Prištini te pojasnio da oni "nemaju diplomatski status, već je njihov zadatak pomagati u komunikaciji"

– Thaci može poslati i veleposlanika ako želi, ali on je časnik za vezu. Njegove su izjave za unutarnju uporabu jer nisu zadovoljni tim rješenjem – rekao je u utorak novinarima u Kostolcu srpski premijer, ministar unutarnjih poslova i vođa pregovaračkog tima s Prištinom Ivica Dačić reagirajući na izjavu kosovskog ministra vanjskih poslova prije nekoliko dana kako će uskoro Priština u Beograd poslati veleposlanika.

Dačić je potvrdio da će do kraja mjeseca odrediti osobu koja će u Prištini predstavljati Srbiju kao, kako je rekao, časnik za vezu, ali nije mogao reći tko će to biti. Pohvalio se kako je u razgovorima s Thacijem uz posredovanje visoke predstavnice EU Catherine Ashton inzistirao da se predstavnici Prištine i Beograda nazivaju "časnicima za vezu, a ne veleposlanicima iako je kosovski premijer to tražio". Dačić je podsjetio kako je dogovoreno da obje zemlje pošalju po jednog časnika za vezu i bit će smješteni pri misiji EU u Beogradu i Prištini te pojasnio da oni "nemaju diplomatski status, već je njihov zadatak pomagati u komunikaciji".

>>Dačić: Otjerat ćemo prosvjednike s naše strane granice s Kosovom

Ključne riječi

Komentara 1

CR
crocro
16:14 11.12.2012.

U diplomatskom svijetu ne postoje časnici za vezu, već veleposlanici. Ali stvar je u tome što se konj najviše rita kad krepava. Dakle, do posljednjeg trenutka Dačić gaji nadu u jedinstvenu srbiju s Kosovom. Ovo je samo produljenje agonije za srbiju ali ne i za Kosovo. Kosovo većina svijeta smatra suverenom novom državom koja će u dogledno vrijeme postati članica UN-a. Umjesto da srbija krene odlučno i svoj preobražaj, da prizna stanje na terenu i činjenice, da prizna međunarodno pravne institucije i njezine odluke, te da čvrsto prizna Kosovo kao republiku i da se razmjene veleposlanici a ne neki "oficiri" za vezu. To je samo zadržavanje gotovog čina. Sve im je izgubljeno i moraju odmah krenuti iz početka kako bi barem vidjeli pete civiliziranog svijeta jer u protivnog izgubiti će svaki trag u svoj prosperitet.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije