Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uskrsni urbi et orbi

Benedikt XVI.: Neka narodi Bliskog istoka surađuju radi općeg dobra

'Pope Benedict XVI delivers Urbi et Orbi (to the city and the world) Christmas Day message from the central balcony of Saint Peter\'s Square at the Vatican December 25, 2010. REUTERS/Osservatore Roman
'OSSERVATORE ROMANO'
09.04.2012.
u 13:38

Papa je ohrabrio irački narod na putu stabilnosti i razvoja, te poželio da Izraelci i Palestinci hrabro obnove mirovne pregovore

Benedikt XVI. pohodit će Libanon od 14. do 16. rujna ove godine, zajednički su obznanili predsjedništvo libanonske Republike i Libanonska katolička biskupska konferencija. Papa će pohoditi Libanon u povodu objavljivanja apostolske pobudnice poslije sinoda o Srednjem istoku održanog u Vatikanu od 10. do 24. listopada 2010. Posjet Benedikta XVI. toj srednjoistočnoj državi zaključit će se svečanom misom u Bejrutu.

Glavni dio papine uskršnje poruke odnosio se na stanje na Srednjem istoku.

Tijekom uskršnjeg obraćanja Gradu i svijetu (Urbi et Orbi) na trgu sv. Petra, papa je poželio mir narodima napaćenim ratom, te pozvao na ponovni početak pregovora između Palestinaca i Izraelaca.

Neka uskrsli Krist ulije nadu Bliskom istoku, da svi narodi te regije surađuju radi općeg dobra i poštivanja ljudskih prava, da u Siriji prestane prolijevanje krvi i da se bez odgode krene putem poštivanja, dijaloga, pomirbe, kao što želi međunarodna zajednica, da brojne izbjeglice, kojima je potrebna humanitarna pomoć, nađu prihvat i solidarnost, poručio je Benedikt XVI.

Papa je ohrabrio irački narod na putu stabilnosti i razvoja, te poželio da Izraelci i Palestinci hrabro obnove mirovne pregovore. Podupro je kršćanske zajednice na afričkom kontinentu, koji se suočavaju s teškoćama. Na koncu je po tradiciji papa na 65 jezika, među kojima i na hrvatskome, čestitao Uskrs.

Ključne riječi

Komentara 17

AG
Agramer198
14:48 09.04.2012.

Papa nikako da shvati da su oni na tom Bliskom istoku zapeli u godini Gospodnjoj 1500. i ne mrdaju...

DU
Deleted user
15:40 09.04.2012.

Agramer-Potpis. Tu ne pomaze ni Papa a i dragi Bog je digo ruke. Katastrofa zivota na planeti Zemlja.

JA
jamanuša
14:45 09.04.2012.

Miljarde ljudi poziva na mir li oni koji imaju moć i utjecaj nije dovoljno da pozivaju na mir nego oštro osuditi one postupke koji ne doprinose miru. rasuđujte ozbiljno, odvajajte trulo od zdravog. to je spasenje civilizacije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije