Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U PROSJEKU DOŽIVE OKO 30 GODINA

Belinski Zoološki vrt oplakuje svoj najstarijeg stanovnika: Uginuo 75-godišnji flamingo Ingo

Facebook
08.02.2024.
u 13:09

Uginuo je plamenac Ingo, za kojega se vjeruje da je bio najstariji stanovnik berlinskoga Zoološkog vrta, objavila je ta institucija.

"Plamenac Ingo uginuo je u 75. godini", objavio je u srijedu navečer zoološki vrt na Instagramu. "Ružičasti flamingo živio je u Berlinu od 1955. - prava legenda!" Mnoge je korisnike Instagrama ražalostila ta vijest pa su ispod objave zoološkog vrta objavili mnoštvo poruka sućuti i uplakanih smajlića.

Natpis na prstenu oko Ingove noge, otkriven prije nekoliko godina, pokazuje da je ptica na svijet došla u Kairu 23. lipnja 1948. To bi značilo da je Ingo bio stariji i od gorile Fatoua iz istoga zoološkog vrta, koji se okotio 1957. Nije u potpunosti sigurno znači li spomenuti datum ujedno i dan kada se Ingo izglegao s obzirom na to da ostali dokumenti koji bi to mogli potvrditi nisu sačuvani.

Plamenci u divljini u prosjeku dožive oko 30 godina. Po podacima Berlinskoga zoološkog vrta njegovo je osoblje bilo prvo u Njemačkoj koje je uzgajalo čileanske i ružičaste plamence još od ranih šezdesetih prošlog stoljeća.

Zoo je objavio kako je Ingo vjerojatno imao i potomke, no nisu sačuvani podaci koji bi to potvrdili.

Kako je Ingo uspio preživjeti toliko dugo?

Čuvar zoološkog vrta Thomas Lenzner jednom je objasnio da je to djelomično zbog izostanka prirodnih grabežljivaca u zoološkom vrtu, kao i zbog visokokvalitetne veterinarske skrbi i optimizirane hrane koja je sadržavala i određena bojila (karotenoide), zahvaljujući kojima je Ingo imao nježno ružičastu boju perja.

Lenzner je kazao da je Ingo zbog poodmakle životne dobi ponekad trebao malo odmora od svojih sustanara i da je malo šepao.

VEZANI ČLANCI: 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije