Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Postignut dogovor

Belgija sa 4 milijarde eura nacionalizira Dexia banku

Dexia
Reuters/PIXSELL
10.10.2011.
u 09:22

Belgija nacionalizira Dexia banku, prvu žrtvu ekonomske krize, za četiri milijarde eura.

Dogovoreno je spašavanje, odnosno nacionaliziranje francusko-belgijske banke Dexia. Osigurana su državna jamstva čime se drugim državama eurozone daje primjer kako ojačati svoje bankarske sektore, javlja Reuters.

Belgija će platiti četiri milijarde eura za kupnju banke koja zapošljava šest tisuća ljudi. Dexia je također osigurala državna jamstva do 90 milijardi eura kako bi se osigurala u idućih deset godina.

Belgija osigurava 60 posto sredstava za spas banke, dok Francuska i Luksemburg osiguravaju ostatak.

 

Komentara 4

OB
-obrisani-
10:17 10.10.2011.

Nas Hrvate, Ruse i Kineze savjetuju kako je drzavna intervencija stetna za ekonomiju. Po stotinu puta Amerikanci, Britanci i njima najblizi vazali mjenjaju nekaznjeno pravila igre.

OB
-obrisani-
10:49 10.10.2011.

nije istina da je bakrotirala radi svjetske krize-ovo nije za vjerovat, pa nas hrvata ima vani isto toliko koliko i doma-onis e doma jos i mogu i dadu farbat-ali mi vani koji smo i citamo i drugu stampu i gledamo i drugu tv-onda znademo i malo vise nego oni doma, ona je bankrotirala radi grcke, u ciju su drzavu ulozili 5,5 milijard eura-

Avatar flegmatik
flegmatik
11:08 10.10.2011.

Lijepo. Porezni obveznici ce sanirati stete koje su prouzrocili nesposobni manageri, a kad banka (ako ikad) opet stane na noge, ponovo ce se privatizirati. Obicna pljacka naroda pod okriljem drzave. Nisam nam tako obecavali. Govorili su nam da u kapitalizmumu nesposobni propadaju i na taj nacin ostavljaju mjesta sposobnima. To u praksi vidim samo na maloj skali.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije