Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Reakcija Eparhije:

'Bejzbol-palicama na bogoslove zbog nacionalne mržnje'

pravoslavci
Duško Jaramaz/PIXSELL
17.03.2013.
u 21:20

– Bogoslovi su pokušavali mirnim razgovorom izbjeći sukob, no jedan od napadača udario je bejzbol-palicom učenika bogoslovije M. S. po licu i teško ga ozlijedio zbog čega je hospitaliziran u Šibeniku – kažu u eparhiji.

Dalmatinska eparhija SPC-a nakon izvješća iz policije izdala je svoje priopćenje o događajima kod manastira Krka.

Podsjetimo, sedmorica maloljetnika oko 13 sati na cesti prema manastiru Krka kod Kistanja verbalno su se, a zatim i fizički sukobila s učenicima pravoslavne bogoslovne škole.

– U nedjelju poslijepodne u Kistanjama su fizički napadnuti đaci bogoslovije "Sveta Tri Jerarha“ u manastiru Krki. U svoje slobodno vrijeme đaci bogoslovije uputili su se prema selu Kistanjama, a iz suprotnog smjera naišao je auto koji je išao ravno na njih – istakli su iz eparhije dodajući da su se bogoslovi izmakli i pri tome čuli povike uvredljivog sadržaja i prijetnje.

– Potom se auto udaljio u pravcu manastira Krke, da bi se zatim za desetak minuta vratio iz pravca manastira. Iz auta su izašla četiri mladića stara oko 15 godina prijeteći i ne dozvoljavajući đacima put do Kistanja – ističe se u priopćenju te dodaje da su Kistanjci pozvali svoje starije mještane i da su iz pravca naselja Janjevo došli mladići u dobi od oko 25 godina s palicama i metalnim šipkama te fizički nasrnuli na đake bogoslovije.

– Bogoslovi su pokušavali mirnim razgovorom izbjeći sukob, no jedan od napadača udario je bejzbol-palicom učenika bogoslovije M. S. po licu i teško ga ozlijedio zbog čega je hospitaliziran u Šibeniku – kažu u eparhiji i dodaju da je u sveopćoj tučnjavi ozlijeđena osmorica učenika bogoslova. Dodali su da je ovim činom narušena sigurnost i normalan rad bogoslovije te da je jedini motiv vjerska i nacionalna mržnja. – Najiskrenije se nadamo da će nadležne državne institucije Republike Hrvatske počinitelje ovog zlodjela privesti pravdi i adekvatno kazniti.

>>Sukob maloljetnika i pravoslavnih bogoslova, šestorica ozlijeđenih

Komentara 15

VE
verica2
11:15 18.03.2013.

Stradali bogoslovi sasvim sigurno nisu ništa krivi. Međutim, čak i da jesu, sjetite se, vi koji podržavate zlodjelo ove dezorjentirane i nesretne djece, riječi blagopojnog kardinala Kuharića: 'Ako ti netko zapali kuću, ti njegovu nemoj paliti'.

VL
vlavuk
08:21 18.03.2013.

peradetlić ovaj manastir postoji koliko ja znam nekoliko stoljeća i nikad kolko ja znam ovi pravoslavni monasi nisu imali problema sa domaćim katolicima nago sada sa novopridošlim janjevcima.kao hrvat i katolik, osuđujem ovaj barbarski ispad i nadam se da se danas nećeš n.h...i mile majke svakom hrvatu koga vidiš u srbiji.jer ova balavurdija i ovi punoljetnici će biti primjereno kažnjeni.zato, pera detlić, smanji malo tenzije

RC
ranjena_ch
07:35 19.03.2013.

da jos dodam Hrvatska je moja zemlja, rodjena sam u njoj, zivjela 20 godina, ali, ali toliko sam bogu zahvalna sto mi je dao sansu da odem odatle da mu svaki dan zahvaljujem.... Boze hvala ti..............

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije