Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kvaliteta života

Beč najbolji grad za život, Zagreb na 98. mjestu

'15.12.2010, Innere Stadt, Wien, AUT,  Wien Feature, im Bild Weihnachtsmarkt / Christkindlmarkt vor dem Rathaus im ersten Wiener Gemeindebezirk// Foto © nph /  M. Gruber'
'nph / EXPA / Gruber'
29.11.2011.
u 23:00

Zagreb je po kvaliteti života na 98. mjestu, a po pitanju sigurnosti na 75. Najsigurniji grad na svijetu je Luksemburg

Glavni grad Austrije, Beč je već drugu godinu zaredom najbolji grad na svijetu po kvaliteti življenja, na ljestvici konzultantske tvrtke Mercer, javili su austrijski mediji. Istraživanje je obuhvatilo 221 grad.

Kad je u pitanju kvaliteta života, nakon Beča slijede Zürich, Auckland, München, Vancouver i Düsseldorf.

Najsigurniji grad na svijetu je Luksemburg, a slijede ga Bern, Helsinki, Zürich i Beč. Zagreb je po kvaliteti života na 98. mjestu, a po pitanju sigurnosti na 75.

Ključne riječi

Komentara 22

SA
SajamTastine
23:54 29.11.2011.

Beč broj jedan, samo je pitanje za koga! Za crnce, Turke, generalno Muslimane, kompletan istočni blok - pa dalo bi se diskutirati... Austr. policija je do sada ubila brutalnošću tri crnca - Marcus Omofuma iz Nigerije, Seibani Wague iz Mauricijusa i Bakary J. iz Gambije. Ni za jedan od ovih slučajeva, policajci nisu bili kažnjeni osim uslovnim kaznama. Amnesty International je ukazao na neprihvatljiv nivo rasizma u austr. policiji u izvješću iz 2009. Financijski dobrostojećeg crnca u Austriji je nemoguće vidjeti, crnci rade isključivo najgore moguće poslove gdje su totalno diskriminirani, i ne dobijaju poslove otvoreno zbog rase! Primjer: Žena jednog crnca, sa austr. papirima, rodila se, odrasla i školovala u Austriji, nazvala je za posao, sve je bilo OK preko telefona, ali kada je stigla, poslodavac joj je rekao “samo za Austrijance”, odgovara žena “imam austr. putovnicu”, a ovaj na to pokazuje na kožu njegove ruke “samo pravi Austrijanci”… U novinama je zvršio slučajev kada je jedan američki profesor na gostovanju u Austriji otišao u kafić, i bio neuslužen, jer “oni ne uslužuju dilere”….. (nastavak….)

SA
SajamTastine
23:56 29.11.2011.

..............diskriminacija i rasizam su ogromni čak i među austr. petogodišnjacima – sam sam doživjeo, kako su dva austr. klinca od ni metar, rasistički vrijedjali vršnjaka crnca. Mali je crnac ostao povrijeđen, odbačen i maximalno moguće rastužen … Za razliku odd Nijemaca, Austrijanci nisu imali reedukaciju nakon 2. svj. rata, i zbog toga su neonacizam i ksenofobija ogromni danas u Austriji… Uostalom, google nalazi skoro toliko rezultata na upit “Austria racism” koliko Austrija ima ljudi… Iz ovih razloga, upitno je da li je Beč doistanajbolji grad za živjeti, i ako je - za koga?!

Avatar My Style
My Style
23:38 29.11.2011.

Ne znam samo zasto?? Bio sam u Becu vise puta i bas mi nije neki grad, dosta dosadan i za obici ga u jednom danu... Sto se ZG tice... pa rekao sam vec sta mislim...zapravo jutros na HRT gostuje neki Petar Usaj sa temom \"Zagreb kakvog ne volim\" i daje primedbe na oronule i sumorne fasade u centru te nekakvo nagrdjivanje istih klima uredjajima i kablovima... Kao da sam ja to pricao jer i meni bode oci ista stvar- onako kada ulazite u grad od Ivanje Reke ka Marina Drzica sve deluje fino, potkresano i sterilno. a onda vas u centru saceka to sivilo i skromnost prodavnica i tako jos neki detalji koji kvare famu o evropskom Zagrebu...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije