Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pozlilo mu

Šeks: Bebić je jako dobro, pričali smo o svemu, najmanje o zdravlju

luka bebić (1)
Foto: Pixsell
1/7
Autori: dg, mpk, pmž/VLM, ih/VLM
25.07.2011.
u 17:37

U posjet Luki Bebiću stigao je Vladimir Šeks, a navodno bi trebala doći i premijerka Jadranka Kosor.

Luka Bebić jako je dobro, raspoložen je, razgovarali smo o svemu, kazao je Vladimir Šeks nakon što je više od sat i pol boravio s prijateljem Bebićem.

Prema njegovim riječima najmanje su govorili o Bebićevu zdravstvenom stanju, a s obzirom na to da je Bebić dobro, Šeks se nada kako će već sutra u njegovo Komarno. Prisjetili su se, istaknuo je između ostalog, i toga kako je Šeksu bilo kad je doživio infarkt.

– Malo morgen ću vam reći o čemu smo sve pričali, mi smo jako dugo prijatelji – sa smiješkom je kazao potpredsjednik Sabora. U posjet Bebiću došao je iz Petrčana kod Zadra.

Ravnatelj splitske bolnice dr. Dujomir Marasović i dalje "drži" stav od prije nekoliko sati. Ne želi spekulirati o zdravstvenom stanju Luke Bebića niti nagađati hoće li možda sutra napustiti bolnicu i vratiti se u Komarno. Marasović i dalje tvrdi da treba obaviti još niz pretraga koje se, ponovio je, vode u svim smjerovima.

– Svatko treba raditi svoj posao – kazao je šef splitskog HDZ-a i ravnatelj splitske bolnice Marasović.

U posjet Luki Bebiću navodno bi trebala doći i premijerka Jadranka Kosor.

Bebića su posjetili i kći Asja, sin Ante i nevjesta Krunoslava. Izašli su na stražnja vrata splitske bolnice. Kako neslužbeno doznajemo, supruga predsjednika Sabora Gerda Bebić ima virozu zbog čega nije stigla u bolnicu.

Ministar zdravstva Drako Milinović razgovarao je s Bebićem i kratko nam prenio da se i subjektivno osjeća dobro te da je izrazio vjeru kako će vrlo brzo napustiti bolnicu i nastaviti godišnji odmor u Komarnu kod Metkovića. Bebiću je pozlilo za vrijeme ručka, odnosno, kako je to opisala njegova obitelj, naglo je klonuo, činilo se kao da je izgubio svijest. Prvi dijagnostički postupci ne upućuju na to da se dogodio akutni infarkt miokarda. Ostali dijagnostički postupci bit će obavljeni sutra.

– Nema ništa novo, stanje Luke Bebića je stabilno, zadovoljavajuće, obavljaju se pretrage u svim smjerovima. Kod njega je docent Vuković, a sve informacije davat će vam ministar zdravstva Darko Milinović – rekao je ravnatelj splitske bolnice dr. Dujomir Marasović. Tvrdi da ne zna gdje je i kako pozlilo predsjedniku Sabora Bebiću, a na upit o čemu je riječ ako nije u pitanju infarkt, naglasio je da nema potrebe nagađati o tome.

Novinare je uputio na dežurnog liječnika koji će navodno sutra dati informacije o zdravstvenom stanju predsjednika Sabora. Marasović je objasnio da će ministar zdravstva davati informacije, odnosno priopćenje jer je riječ o predsjedniku Sabora.

Na izričit upit je li isključen infarkt ravnatelj Marasović odgovorio je da je sve moguće.

– Sumnjalo se u infarkt, ništa nije isključeno – kazao je.

Prema njegovim riječima Bebić će ostati na intenzivnoj koronarnoj jedinici u splitskoj bolnici i nema razloga u stručnom smislu da ga se prebacuje u neku drugu zdravstvenu ustanovu. Dodao je da je preuranjeno govoriti koliko će Bebić ostati u bolnici. Ravnatelj je izjavio da je čuo kako je najuža rodbina Luke Bebića u bolnici, ali on ih nije vidio.

Župan splitsko-dalmatinski Ante Sanader rekao je da je porazgovarao s Lukom Bebićem koji njemu, kao laiku, izgleda dobro. Prepričao je da mu je Bebić rekao kako je naglo usporio ritam, da je čitao romane i gledao utakmicu između Hajduka i Barcelone.

Po izlasku iz koronarne intenzivne jedinice, na kojoj se trenutačno nalazi predsjednik Sabora Luka Bebić, ravnatelj splitske bolnice dr. Dujomir Marasović kazao je kako ne može reći je li predsjednik Sabora životno ugrožen, međutim, istaknuo je, nema sigurnih znakova infarkta miokarda.

Kontaktibilan je, napravljen mu je EKG, a slijede i ostale pretrage.

U bolnicu su stigli i Ivan Bukarica, tajnik plenarne sjednice Sabora i Bebićeva "desna ruka", te Živko Nenadić, saborski zastupnik HDZ-a.

Na upit kako izgleda, ravnatelj je kazao da po onome što je on vidio ne bi trebalo biti ništa loše. No, ipak se kao liječnik ogradio kazavši da u medicini nema sumnji te kako će se tek vidjeti o čemu je točno riječ. Idući sati pokazat će je li Luka Bebić doživio infarkt ili je riječ o nečem drugom.

Prema riječima dr. Marasovića, već je zvala i premijerka Jadranka Kosor zanimajući se za Bebićevo zdravstveno stanje.

– Zvali su svi političari, od predsjednice Vlade nadalje – izvijestio je ravnatelj Marasović.

Predsjedniku Sabora Luki Bebiću, koji je godišnji odmor provodio u Komarni kod Metkovića, pozlilo je, a prvu su mu pomoć pružili na Hitnoj pomoći u Metkoviću.

Helikopterom su ga prevezli u splitsku bolnicu na Firulama. Dovezen je u bolnicu oko 18 sati. Dočekao ga je ravnatelj Kliničkog bolničkog centra Split dr. Dujomir Marasović, inače predsjednik splitskog HDZ-a.

Prema riječima ravnatelja splitskog KBC-a dr. Dujomira Marasovića, predsjednik Sabora Luka Bebić došao je u lošem stanju u splitsku bolnicu, međutim već je razgovarao s liječnikom.

Ravnatelja bolnice zvali su iz Metkovića kazavši da je Bebiću pozlilo i kako ga prevoze u Split.

– Javio sam mu se, prepoznao me – rekao je dr. Marasović zamolivši da pričekamo jer još uvijek ne zna o čemu je točno riječ. Obavljaju se pretrage, a u bolnici su i dva policajca u civilu.

Prema riječima ravnatelja, koji ga je dočekao kad je vozilom hitne pomoći prebačen s heliodroma u bolničku zgradu, kazao mu je: "Hej, Luka", a predsjednik mu je Sabora odvratio: "Ej, Duje".

– Malo sam ga ohrabrio, izgledao je jako loše, međutim sad je već bolje – kaže doktor Marasović.

Ne zna gdje je i kada pozlilo Luki Bebiću niti o čemu je riječ, ali nedvojbeno je da su u pitanju srčane tegobe.

– Ne znam što će biti, vidjet ćemo, može umrijeti za 15 minuta, a može mu i biti bolje – rekao je uznemireni Marasović.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije