Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi saziv

Bebić simbolično predao ključ Sabora Špremu

Bebić predao ključeve Špremu (1)
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/5
22.12.2011.
u 11:56

Špremu je predao ključeve sefa u kojem su neki od prvih hrvatskih zakona, tekst hrvatske himne, službeni rezultati svih dosadašnjih izbora, popis imovine Sabora...

Dok su se novi i stari zastupnici te ostali uzvanici družili i upoznavali na domjenku nakon prvog dijela konstituirajuće sjednice Sabora, Luka Bebić predao je ključeve sefa i svoju sobu novom predsjedniku Sabora Borisu Špremu.

– Nisam tužan što idem, ja sam već od '99. spreman ići u mirovinu, dakle 12 godina. Danas imam skoro 48 godina radnog staža, i nisam pao u situaciju koju nisam očekivao. Ja imam razrađen svoj daljnji program odavno, tako da ne tugujem – rekao je novinarima Luka Bebić dok je u svojoj sobi čekao Šprema. Špremu je predao ključeve sefa u kojem su neki od prvih hrvatskih zakona, tekst hrvatske himne, službeni rezultati svih dosadašnjih izbora, popis imovine Sabora...

– Evo sve što ja od bogatstva imam, to je to. Ovaj ključ je simbol predaje dužnosti – govorio je Bebić dok je pokazivao sadržaj sefa. Nakon toga uslijedilo je međusobno darivanje.

– Budući da više nisam u sukobu interesa, sad mogu prodavati ili raditi bilo što drugo, pa tako i reklamirati moje maslinovo ulje, koje je osvojilo puno zlatnih medalja. Poklanjam ga predsjedniku Sabora da s kvalitetnim maslinovim uljem začini početak predsjedavanja Hrvatskim saborom – kazao je Bebić. Šprem je njemu, budući da je na Gornjem gradu proveo 21 i pol godinu, poklonio sliku tog dijela Zagreba. Njih dvojica su, pojasnili su, suradnici od '90. godine i suradnja je uvijek bila dobra i sadržajna. Barbu Luku zabrinulo je vrijedi li poklonjena slika više od 500 kuna, da ne bi imao problema, ali kad mu je Šprem rekao da ga to više ne treba brinuti, zaključio je da bi se Šprem možda trebao zabrinuti jer je njegovo maslinovo ulje toliko nagrađivano da bi moglo vrijediti i više od 500 kuna.

Komentara 1

ZV
Zvonimir555
00:19 11.01.2012.

Posto mi admin ne dopusta moj cjelokupni komentar na clanak o vasem razmisljanju kako najbezbolnije urediti strucne Sluzbe Sabora , ja Vas g. Sprem zelim u cijelosti na ovom mjestu informirati o onome sto NAROD misli. A i Vi evoevo pocujte sto je narod rekao: ____________ Gospodine Sprem nekako mi je sve to nerazumljivo. Vi ste osobno upoznati sa Strucnim radnicima u Strucnim sluzbama vlade i Sabora, jer ste tamo nekada radili??? Upravo Vi kazete, da nista ne bi trebalo da se promijeni , a na dalje nadodajete, da se do nedavno u tim Strucnim sluzbama uposljavalo ljude >po raznim linijama

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije