Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"ne znam ništa"

Luka Bebić: Nisam posredovao u Polančecovu sastanku s J. Kosor

luka bebić
Pixsell
15.09.2010.
u 12:35

Predsjednik Sabora Luka Bebić potvrdio je da se sastao s Damirom Polančecom.

– Nisam posredovao u sastanku premijerke Jadranke Kosor i bivšeg potpredsjednika Vlade Damira Polančeca i nemam saznanja da su se oni sastali – kratak i jasan bio je predsjednik Hrvatskog sabora i član Predsjedništva HDZ-a Luka Bebić na konferenciji za novinare nakon sjednice Predsjedništva Sabora.

Bebić se sastao s Polančecom
No, potvrdio je da se sastao s Polančecom koji mu je, kako kaže, prije dva mjeseca iz pritvora uputio pismo s molbom da ga upozna s radom u Istražnom povjerenstvu za Inu.

– U međuvremenu je Polančec izišao iz pritvora i primio sam ga savjetujući mu da se odazove na poziv saborskoga Istražnog povjerenstva koji istražuje okolnosti privatizacije Ine – nastavio je Bebić. Na upit jesu li još o nečemu razgovarali, Bebić je kazao da je to bila jedina tema sastanka.

Novinare je zanimalo je li HDZ-u nanesena politička šteta ako se dokaže da je aktualni potpredsjednik Vlade i stranke te ministar financija lagao svjedočeći pred Istražnim povjerenstvom.

– Neću nagađati niti ću to komentirati jer Istražno povjerenstvo radi, a ono nije niti USKOK niti DORH niti sud, nego radi svoj posao, u okviru zakona, i kad to bude završeno, javnost će biti detaljno obaviještena – vješto je izbjegao odgovor na pitanje predsjednik Sabora Bebić.

Potvrdio je da su na predsjedništvu HDZ-a bili upoznati s modalitetima nastavka prodaje Ine. Kaže da nije ulazio u dubinu stvari jer je to ionako bilo u nadležnosti Vlade. Je li opravdan osjećaj Damira Polančeca kad kaže da se osjeća kao da je "prodan od svoje braće iz HDZ-a u roblje", bilo je još jedno od pitanja.

Bebić: Prema Polančecu osjećam ljudsku solidarnost
– Ne znam kakav je njegov osjećaj. Tu sam izjavu čuo na televiziji, ali ne znam što pod tim podrazumijeva. U svemu tome vidim jednu ljudsku dimenziju jer ta ljudska dimenzija nas čini osjetljivima na ostale životne situacije. Čovjek je, prije nego što postane političar, doktor znanosti ili kuhar, čovjek – nastavio je Bebić.

No ne mogu ulaziti u dušu i osjećaje pojedinaca. Mogu samo reći da prema Polančecu osjećam ljudsku solidarnost i vjeru da je svatko nevin dok mu se pravomoćnom presudom ne dokaže suprotno.

Komentara 78

DU
Deleted user
11:50 16.09.2010.

- 16.09.2010. u 08:21h doktorica je napisao/la: lakše je saditi masline nego se baviti politikom /* */ Neznam, masline uspijevaju podjednako dobrim i lošim ljudima, politika barem kod nas nekako bolje ide onim lošima.

BA
banijash
14:40 15.09.2010.

cluesblues - -izvini napisao sam istu primjedbu u vezi zastavice..

VE
verrmaj
20:51 15.09.2010.

to se moglo i ocekivati sve te velike glavesine (lesinari )koji budu prozvani poslije svjedocenja Polanceca , nisu nista znali ni culi za sve te afere (spavali su ili vatali zjake po saboru)i tako ce po neznam po koji pu da bude \"pojeo vuk magare\"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije