Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 182
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
krtika josipoviću

Bebić: Na pogrebu Kaczynskog trebalo je biti i izaslanstvo RH

bebić
Željko Lukunić/PIXSELL
19.04.2010.
u 11:24

Bebić se s hrvatskim izaslanstvom sinoć vratio iz Istanbula automobilom, čime su pokazali da se bez većih posljedica moglo prijeći i veći put.

Poljski predsjednik Kaczynski zaslužio je da mu hrvatsko izaslanstvo dođe na pokop, izjavio je danas predsjednik Sabora Luka Bebić.

Podsjetimo, hrvatski predsjednik Ivo Josipović nije išao u Poljsku na pogreb poginuloga poljskog predsjednika Lecha Kaczynskog jer je oblak vulkanske prašine prizemljio i predsjednički zrakoplov.

Bebić je dodao da se sa svojim izaslanstvom sinoć vratio iz Istanbula automobilom, čime su pokazali da se bez većih posljedica moglo prijeći i veći put.

Putovanje prava avantura
Hrvatsko izaslanstvo na čelu s predsjednikom Sabora završilo je u Istanbulu zbog blokade zračnog prometa pa su se u Zagreb morali vratiti automobilom.

- Putovanje se pretvorilo u pravu avanturu. Na početku je bilo malo neizvjesno, pogotovo kad smo čuli da se zatvaraju aerodromi. Mislili smo da će to kratko trajati, ali kada smo shvatili da neće, razmišljali smo kako što prije doći do Europe. Odlučili smo se za Istanbul - rekao je Bebić.

Mirando Mrsić im je uspio nabaviti avionske karte za let iz Osake u Istanbul.

- Let je trajao 13 sati. Potom smo mislili avionom ići u Rim ili Skoplje, no odlučili smo ići automobilom do Hrvatske te smo prevalili više od 1000 kilometara. Imali smo i policijsku pratnju i stigli smo sinoć oko 21 sat - rekao je Bebić, dodavši da su im dva automobila posudili u našem veleposlanstvu u Istanbulu te da je atmosfera u automobilima bila opuštena.

Bebić stao uz Kosor
Komentirajući govor predsjednika Josipovića pred parlamentom BiH zbog čega se i sukobio s premijerkom Kosor, Bebić je samo kratko rekao :
- Po mome mišljenju, kada se govori o takvim krupnim stvarima, tada se treba dogovoriti i s Vladom.

- Nisam uspio vidjeti sve o tome. U uredu me čekaju novine - rekao je Bebić i naglasio kako se zna tko kreira vanjsku politiku, a kreira je Vlada. Istaknuo je da se treba držati Ustava pri kreiranju vanjske politike.

Ključne riječi

Komentara 71

OB
-obrisani-
13:32 19.04.2010.

Povratkom iz Japana barba Luka je mogao iskoćiti padobranom kod Krakowa,čemu se sada preserava zajedno sa ostalima adezenjarama.

ZA
zagabria1
12:22 19.04.2010.

ne bi htio sad o tome jer pogibija poljskog predsjednika je velika tragedija. No samo bih podsjetio ove velike \'prijatelje\' Poljske da su Poljaci bili idejni začetnici Garašaninovih \'Načretanija\' koje su nam svima donijele tolike zla.

Avatar jura-100
jura-100
12:21 19.04.2010.

Bebić se vratio??? Neeeeeeeee.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije