Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JOŠ NEMA ČUDA

Beatifikacija pape Ivana Pavla II. na čekanju

Wojtyla
Reuters
04.03.2010.
u 17:07

Liječnička komisija nije priznala ozdravljenje francuske časne sestre Marie Simon-Pierre (49) kao čudotvorno.

RIM – Vatikan je obznanio kako "nije utemeljena" vijest da Ivan Pavao II. neće biti proglašen blaženikom na osnovu ozdravljenja jedne francuske časne sestre. U neke portale talijanskih listova procurila je vijest, opet preko poljskih izvora (poljski list  “Rzeczpospolita”), kako liječnička komisija nije priznala kao čudotvorno ozdravljenje francuske časne sestre Marie Simon-Pierre (49) od Parkinsonove bolesti od koje je bolovala i za ozdravljenje se molila Ivanu Pavlu II.

Navodno je liječnička komisija odbacila njezino ozdravljenje kao čudotvorno, jer diagnoza o Parkinsonovoj bolesti nije bila sigurna, te zato što se od nekih oblika bolesti sličnih Parkinsonovoj može ozdraviti. Zapravo pitanje je da li je francuska časna sestra uopće bolovala od Parkinsona i ako jeste je li ozdravila.

Očito se, međutim, tražilo od postulatora kauze za beatifikaciju Ivana Pavla II. mons. Slawomira Odera da između 271 prijavljenog slučaja ozdravljenja osoba koje su zagovarale Ivana Pavla II. za ozdravljenje izabere neki novi slučaj.

Prije negoli će novi slučaj navodnog ozdravljenja čudom biti predstavljen liječničkoj komisiji trebat će proći i kroz analizu diocezanskog suda, što znači kako će ipak proči još dosta vremena. Gotovo je sigurno da beatifikacija Ivana Pavla II., kako je bila najavljivana za 16. ili 17. listopada na dan kada je 1978. Wojtyla postao Papom toga dana neće moci biti provedena.

Komentara 13

OB
-obrisani-
17:29 04.03.2010.

što znači ovako glupav naslov \"Papa Wojtyla još treba čekati na svoju beatifikaciju\"?? nema tu papa ništa za čekanje, čekamo mi, papa već živi svoj vječni život... zna se, potpisao silvije tomašević???

MM
Mladen Miletić
17:20 04.03.2010.

Papa Wojtyla još treba čekati na svoju beatifikaciju, a najbitnije u svemu je da mu nije dokurcilo cekanje...

OB
-obrisani-
17:21 04.03.2010.

Ma naci ce oni vec nest ..... nisu oni svi bolesni ..... pljuc!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije