Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prvo čitanje
Povratak na članak

Bauk: Niste na novom popisu birača? Izvadite osobnu iskaznicu!

U popis birača iz registra birača ulaze svi građani RH koji imaju prebivalište u RH i valjane osobne iskaznice. Njih ima 3,750.000, što je mnogo realniji broj od od 4,100.000 koliko ih sada imamo u popisu birača u RH, kazao je Bauk

Komentari 12

OB
-obrisani-
14:28 23.10.2012.

Hrvati neka traze posao u EU u svijetu a stranacka elita iz SDP ima zagarantovan posao u drzavnim, javnim sluzbama kao i pravo glasa a ovi sto predju granicu policija ce utvrditi da nisu na kucnoj adresi pa ce im im osuzeti osobnu i pravo stalnog prebivalista kao i pravo glasa !! Etnicko ciscenje u celofanu !!

VL
Avatar MK
MK
14:31 23.10.2012.

...Osobna iskaznica ili Putovnica su dokumenti sa kojima se potvrduje vlastiti identited - a ne dokument na temelju kojeg se stjece ili gubi prava "drzavljanina" ili "gradanina"! ....mozda bi to netko nesposobnom Arsenu Bauku trebao objasniti.

VL
Avatar fredi
fredi
14:38 23.10.2012.

Klinci vade osobne iskaznice nakon 16. godine, ali do 18. nemaju pravo glasati pa mi nije jasna ova poveznica.

VL
Avatar MK
MK
14:40 23.10.2012.

23.10.2012. u 14:38h fredi je napisao/la: Klinci vade osobne iskaznice nakon 16. godine, ali do 18. nemaju pravo glasati pa mi nije jasna ova poveznica. >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> ...bit ce na popisu biraca - ako imaju i pribivaliste u HR :-)))))

VL
MI
mikizg
14:43 23.10.2012.

A kak nas nađu kad treba nesto platit... Onda ne treba nista... Samo pare... :-))

VL
Avatar MK
MK
14:47 23.10.2012.

Iz Ustava Republike Hrvatsk... Članak 45. Hrvatski drţavljani s navršenih 18 godina (birači) imaju opće i jednako biračko pravo u izborima za Hrvatski sabor, Predsjednika Republike Hrvatske i Europski parlament te u postupku odlučivanja na drţavnom referendumu, u skladu sasa zakonom. U izborima za Hrvatski sabor birači koji nemaju prebivalište u Republici Hrvatskoj imaju pravo izabrati tri zastupnika, u skladu sa zakonom. U izborima za Hrvatski sabor, Predsjednika Republike Hrvatske i Europski parlament te u postupku odlučivanja na drţavnom referendumu biračko se pravo ostvaruje na neposrednim izborima tajnim glasovanjem, pri čemu birači koji nemaju prebivalište u Republici Hrvatskoj ostvaruju biračko pravo na biračkim mjestima u sjedištima diplomatsko-konzularnih predstavništava Republike Hrvatske u stranoj drţavi u kojoj prebivaju. ...

VL
Avatar MK
MK
14:47 23.10.2012.

Iz Ustava Republike Hrvatsk... Članak 45. ....U izborima za Hrvatski sabor, Predsjednika Republike Hrvatske i Europski parlament te u postupku odlučivanja na drţavnom referendumu ostvarivanje biračkog prava Republika Hrvatska osigurava i svojim drţavljanima s prebivalištem u Republici Hrvatskoj koji sese u doba izbora zateknu izvan njezinih granica tako da mogu glasovati u sjedištima diplomatsko-konzularnih predstavništava Republike Hrvatske u stranoj drţavi u kojoj se nalaze ili na koji drugi način odreĎen zakonom.

VL
SS
-smijmo se-
14:51 23.10.2012.

Pretpostavimo, imam osobnu, ali sam se trajno preselio u "Srbiju", osobna mi vrijedi 10 godina! Gdje bi me "strpao" Pauk?

VL
Avatar MK
MK
14:52 23.10.2012.

U Ustvu znaci pise... "U izborima za Hrvatski sabor birači koji nemaju prebivalište u Republici Hrvatskoj imaju pravo izabrati tri zastupnika, u skladu sa zakonom." ...i onda dode Ministar Arsen Bauk i kaze: "ako imaju prebivaliste u Republici Hrvatskoj"!

VL
GB
golub.branimir
14:58 23.10.2012.

Konačno netko ima hrabrosti presjeći gordijski čvor, još samo treba ukinuti one floskule s pebivalištem i boravištem da se presijeku zlouprabe unutar države ( porezi, prirezi, registracija vozila....).Najviše ih boli to da se Zakonom o prebivališta prekida odljev love (porodiljne(porodiljne naknade, naknade za nezaposlene, dječiji dodatak.....)

VL
JO
jožek2
15:09 23.10.2012.

Pa kakav bi to birački zakon trebao biti da bi svi bili zadovoljni , prijašnjih godina smo svi na sav glas se bunii protiv onih koji glasuju u HR a nemaju prebivalište i ne plačaju porez , sad kad se to hoče rješiti i svesti birački popis na neku razumnu i stvarnu granicu opet ima onih kojima ni to ne paše, znači u našoj zemlji kad se mulja i vara onda je po takvima u redu.

VL
MI
MIKA22
20:37 23.10.2012.

Sve to je počelo, kada je Susak podijelio bosancima i hercegovcima domovnice, šakom i kapom, i to ljudima koji nikad nisu čuli, ni vidjeli Hrvatsku i nemaju nikakve veze sa nama !? Po tom ključu svi ljudi koji su katolici u svijetu su zapravo hrvati, a da to ni neznaju, kao što nisu znali ni stanovnici BH !? Blago Rvackoj što ima milijardu stanovnika !

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.