Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VUKOVARKA

Bauk brani Kosor: Oduzimanje počasne titule bilo bi nezakonito!

jadranka kosor
Patrik Macek/PIXSELL
30.09.2013.
u 22:10

Takva odluka trebala bi biti obustavljena od primjene i upućena sudu da donese pravorijek", napisao je Bauk u svom statusu na Facebooku.

Nakon što je Jadranka Kosor potreseno i u suzama primila vijest o inicijativi Stožera za obranu hrvatskog Vukovara koji joj žele oduzeti titulu počasne građanke Vukovara, večeras je dobila i više nego simboličnu podršku.

Naime, ministar uprave Arsen Bauk večeras je na svom Facebook profilu objavio podršku bivšoj premijerki i suparnici SDP-a. Bauk je istaknuo da Stožer nema dovoljno dobar argument da bi njihov prijedlog bio prihvaćen, odnosno da nema uporište u zakonu.

"Članak 11. Zakona o lokalnoj samoupravi propisuje da se počast može opozvati ako se počastvovani pokaže nedostojnim takve počasti. Zalaganjem za prava manjina Jadranka Kosor se nije pokazala nedostojnom takve počasti i oduzimanje titule počasne građanke s takvim obrazloženjem bilo bi nezakonito i takva odluka trebala bi biti obustavljena od primjene i upućena sudu da donese pravorijek", napisao je Bauk u svom statusu.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije