Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pametni proizvodi u građenju i stanovanju

BASF predstavio proizvode i rješenja za bolju energetsku učinkovitost

basf
arhiv vl-a
03.12.2009.
u 17:09

Tvrtka je lani u Hrvatskoj ostvarila 27,4 milijuna eura prometa, što je dvoznamenkasti rast u odnosu na 2007., dok u 2009. promet pada. Koliko, nije rečeno, osim da je neizvjesno kako će se zbog krize situacija odvijati daljle.

Njemački kemijski div BASF na današnjoj je, prvoj službenoj konferenciji za novinare u Hrvatskoj, predstavio 'pametna' rješenja i proizvode na području energetske učinkovitosti u građenju i stanovanju, čijom je primjenom moguće uštedjeti više od 60 posto energije.

Prema riječima L'ubice Hrome, u Hrvatskoj se, s obzirom na položaj i klimu, mogu graditi i opremati energetske kuće u kojima se raznim materijalima iz BASF-ova portfelja postižu ekonomični i održivi učinci. BASF-ova inteligentna rješenja štede trostruko više emisija nego što ih nastane njihovom proizvodnjom, korištenjem i zbrinjavanjem, što se, napomenula je, najbolje očituje u građevinskom sektoru gdje za 400.000 tona izolacijskog materijala plasiranog na tržište, ukupni potencijal smanjenja emisija ugljikova dioksida (CO2) iznosi 110 milijuna tona.

Direktor BASF-a Hrvatska Werner Besch kazao je kako je kemijski koncern lani na globalnoj razini ostvario promet od 62,5 miljardi eura. Zbog globalne ekonomske krize u devet je mjeseci ove godine zabilježen 19-postotni pad u odnosu na isto razdoblje lani, pri čemu promet prvog koncerna u svijetu iznosi  37,5 milijardi eura, a EBIT 2,6 milijardi eura. U Hrvatskoj je, pak, lani ostvareno 27,4 milijuna eura, što je dvoznamenkasti rast u odnosu na 2007., dok u 2009. promet pada. Koliko, nije rečeno, osim da je kriza u ovom dijelu Europe počela kasnije, te je neizvjesno kako će se situacija odvijati dalje.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije