Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zlostavljao kćer

Baš se nitko nije žalio iako je otac ‘skandalozno’ bio oslobođen

sud
web
14.05.2010.
u 20:57

Tvrdilo se i da ju je nazvao “govnom, gadurom, balavicom, kravetinom i idiotom“ i kazao joj “licemjerko, ja sam te stvorio i imam te pravo uništiti. Vidjet ćeš ti na što sam ja sve spreman i u kakve te ustanove mogu smjestiti“.

Oslobađajuća presuda ocu optuženome za nasilje nad kćeri (16), koja se u medijima tumačila kao “skandalozna“, u srijedu je postala pravomoćna, a na nju se nitko, pa ni policija, nije žalio.

Riječ je o odluci Prekršajnog suda u Zagrebu kojom je otac oslobođen za vrijeđanje i nasrtaj na djevojku 11. ožujka oko 20.30 sati. Djevojka je nakon ulaska u stan pozdravila mlađeg brata, a oca je ignorirala pa je on krenuo za njom u kupaonicu i pitao je kako se to ponaša, odnosno, prema optužbi, s leđa ju je primio rukom za obraze i grubo okrenuo. Sud je ocijenio da je to “neživotno i neprirodno” jer je logičnije da ju je s leđa primio za ruku, kako je on opisao.

Zaboravila gaduro i kravo
Tvrdilo se i da ju je nazvao “govnom, gadurom, balavicom, kravetinom i idiotom“ i kazao joj “licemjerko, ja sam te stvorio i imam te pravo uništiti. Vidjet ćeš ti na što sam ja sve spreman i u kakve te ustanove mogu smjestiti“.

Međutim, na sudu nije potvrdila riječi “balavice, kravetino, gaduro”, već je tada rekla “glupačo i govno”. Prema njenu iskazu, bila je uznemirena i povrijeđena, ali je ipak prespavala u stanu te je tek sutradan s majkom otišla u Centar za socijalnu skrb (CSS) i policiju.

Ozljeda nije imala. Za incidenta u stanu je bio djevojčin mlađi brat, koji incident nije verbalizirao. Djevojci je očeva reakcija bila predvidljiva jer bi on agresivno reagirao kada ga ne bi pozdravila.

Odlična unatoč glavobolji
Bilo joj je, kaže, previše kada joj je rekao da će je uništiti. A teškoće u učenju i glavobolje ima od studenoga prošle godine, jer ju je otac uznemiravao “držeći joj monologe” kriveći nju za razvod, pa je izostajala iz škole i preokrenut joj je životni ritam.

Međutim, kao učenica prestižne škole prolazila je s odličnim. U CSS-u, u koji je otišla s majkom, djevojka nije ništa rekla. Sud je ocijenio da je prijava za nasilje protiv oca motivirana stjecanjem imovinske koristi supruge jer je ona išla s kćeri na policiju i u CSS te je angažirala odvjetnicu nadopisujući na punomoć kćerino ime.

Inače, bračna imovina koju trebaju podijeliti cijeni se na desetke milijuna eura. Do sudskog postupka živjeli su u stanu od 200 kvadratnih metara, na tri etaže, a i posjeduju hotel u atraktivnom mjestu na Jadranu.

Godine 1997. suprug je prenio obrt na suprugu, a on se vodio kao djelatnik. Godine 2007. počele su svađe, a lani u studenome suprug je dobio otkaz. Tako je stekla kontrolu nad hotelom, jahtom od 10 metara i svom imovinom. Na upit suda zašto mu je dala otkaz, rekla je da je neovlašteno raspolagao novcem (50.000 kuna) iako je za to imao punomoć. Posvjedočila je da nije bio agresivan, već ju je emocionalno zlostavljao, osobito kad joj je otac umirao te da je pao u depresiju i nije je financijski podržavao.

Roditelj, a ne nasilnik
Odnos s kćeri otac opisuje kao idiličan, naziva je anđelom, a stvari su krenule ukrivo kada je zahladio odnos sa suprugom, inače jako dobrom majkom.

Supruga je na sudu navela da ima od 5000 do 6000 kuna mjesečno bruto jer ima kozmetički salon koji joj je suprug otvorio u vrijeme kada se “loše odnosio prema njoj”. Zaključeno je da ponašanje oca ne odstupa od njegove dužnosti da dijete upozori na neadekvatno ponašanje. Inače, otac je zbog sudske zabrane za procesa bio udaljen iz kuće (do pravomoćnosti), te mu je bio oduzet automobil i zabranjen pristup stanu.

Ključne riječi

Komentara 9

OB
-obrisani-
23:33 14.05.2010.

Dakle mediji priznaju: Oslobađajuća presuda ocu optuženome za nasilje nad kćeri (16), koja se u medijima tumačila kao “skandalozna“, što je vrlo znakovito jer to stalno tvrdim! Prvo nisu korespondenti nego editori vjesti, a kad uzfali mogu i fabricirati vjest! Žalosno! I u ovom slučaju je riječ o tome da se ne radi o zapravo ne radi o pravom nego tumačenom zlostavljanju a htjelo se to nadograditi u mega trend vjest! Očito da je sve što se dogadjalo u toj obitelji posljedica neriješenih i zakompliciranih odnosa a ne tortura oca nad malodobnom kćeri kako su to mediji nametnuli!

ST
Stole1
23:41 14.05.2010.

Pa od početka je nešto malo natuknuto da je \"Sud je ocijenio da je prijava za nasilje protiv oca motivirana stjecanjem imovinske koristi supruge \", ali je to kasnije potpuno ignorirano u novinama i samo se nabijalo o nekakvom imaginarnomm tobože zlostavljanju, a budući da je u pitanju nama običnoj narodnoj stoci nepoznata tajkunska obitelj sa imovinom od više desetaka milijuna kuna i sigurno veoma dobrim vezama, ne bi se čudio da je upravo supruga koja pokušava steći imovinsku korist angažirala medije (Vl, Jl itd.) u fabriciranju ove perfidne priče o \"zlostavljanju\" da pokuša preokrenut presudu u svoju korist. Znate i sami da katkad u procesu razvoda i raspodjele imovine da nekadašnji supružnici postaju doslovno najgori krvni neprijatelji

OB
-obrisani-
22:01 14.05.2010.

lažne optužbe i lažno svjedočenje na štetu nekoga je kazneno djelo,za koje se ide u zatvor.baš me zanima hoče li ta žena završiti gdje joj je mjesto.....i kad če se promijenit ovaj obiteljski zakon,u kojem su žene uvijek zrtve i i zaštičene a sud njima uvijek vjeruje...nadam se da če se tom feminizmu stati na kraj,previše je ljudskih života i sudbina uništio....BRAVO ZA ZA OVAJ SUD,ova je presuda presedan.nadam se ubuduče pravednijem sudstvu.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije