Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 89
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Burno u Splitu

Puljak na listu stavio izbačenog SDP-ovca. Matijević: 'Izdao je stranku, ukrao mandat, a sad je nagrađen'

Split: Sjednica Gradskog vijeća grada Splita
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/4
27.03.2024.
u 15:08

Ivica Puljak jedno je odlučio na kraju dati upravo Barbiru bez kojega ne tako davno, u splitskog Gradskom vijeću ne bi prošla njegova odluka o velikom kreditnom zaduženju Splita.

Iako je splitska organizacija SDP-a jednoglasno bila protiv toga da njihov bivši šef Damir Barbir dobije mjesto na izbornoj listi to se ipak dogodilo. Barbir je završio na petoj poziciji i to u desetoj izbornoj jedinici i to uz pomoć SDP-ovog koalicijskog partnera stranke Centar, odnosno Ivice Puljka koji je na istoj listi na drugoj, sigurnoj poziciji. Ta je stranka postala najvažniji SDP-ov partner na nadolazećih izborima kada je dobila ukupno 11 pozicija na listama. Ivica Puljak jedno je odlučio na kraju dati upravo Barbiru bez kojega ne tako davno, u splitskog Gradskom vijeću ne bi prošla njegova odluka o velikom kreditnom zaduženju Splita.

U splitskom SDP-u odmah su krenule glasine da je postavljanje Barbira zapravo i nagrada za glasovanje prošlog ljeta za podizanje kredita od 150 milijuna eura što je bilo protivno stajalištu SDP-a i zbog čega je Barbir u konačnici i izbačen iz stranke. A neki podsjećaju i kako bez Barbira u Gradskom vijeću Splita Puljak ne bi imao više većinu te pitaju je li to razlog zbog kojega je dobio visoko peto mjesto.

- Ne podržavam političku trgovinu, a ovdje je riječ o klasičnoj trgovini Ivice Puljka i Damira Barbira koji je izdao stranku, ukrao nam mandat i pretrčao stranci Centar da bi sad bio nagrađen visokim mjestom na našoj listi. Žao mi je što Peđa ovo podržava, razumijem da mu je Damir obiteljski prijatelj, ali mislim da je to trebao zanemariti u ovom trenutku. Protiv Barbira i Centra nisu bili samo splitski SDP-oci već čitavi dalmatinski SDP. U konačnici postoje istaknuti gradonačelnici i načelnici koji su zbog ovog ne principijelnog saveza i odbili biti na listi- poručio je šef splitskog SDP-a Davor Matijević.

27.03.2024., Split - Sjednica Gradskog vijeca na kojoj su na pitanja vijecnika odgovarali gradski celnici s procelnicima. Ivica Puljak, Bojan Ivosevic Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Osim Puljka koji je drugi u desetoj jedinici i Barbira koji je peti velike šanse ponovno ući u Sabor ima i Marijana Puljak koju je stranka postavila na četvrto mjesto u prvoj izbornoj jedinici. Potpredsjednik stranke i riječki gradski vijećnik Marin Račić stranku će zastupati na sedmom mjestu liste u osmoj izbornoj jedinici.

U kuloarima su krenule i priče kako je još jedna stranka, koalicijski partner SDP-a, htjela unutar svoje kvote na listu progurati jednog bivšeg SDP-ovca. Riječ je o Gordanu Marasu koji je na svom facebook profilu zadnjih dana dao naslutiti kako bi rado pomogao svojoj bivšoj stranci na nadolazećim izborima. No izvor iz stranke kaže kako je Grbin to odbio.   

FOTO Ruglo u Zagrebu: Zgrada vrijedna 12 milijuna eura zapuštena

Split: Sjednica Gradskog vijeća grada Splita
1/17

Komentara 8

Avatar ljutapica
ljutapica
16:18 27.03.2024.

OPG paPuljci pojma nemaju i ne zanima ih vođenje grada. Poput Brace i Seke, postali su predmet prijezira u gradu i na veliko kupuju glasove, dijeleći sinekure, povlastice i povećanja plaća. A sve u cilju da se on uvali uu Sabor, a ona u EU parlament Izrazito ambiciozni, častohlepni i pohlepni, oni su primjer "visokoobrazovanosti" na prodaju.

ED
edgar2
16:12 27.03.2024.

Bit ću pošten, majke mi!?

RE
RevizorNovinarstva
16:19 27.03.2024.

Opg Puljak ;za mjesto na listi zaboravio je da mu je vođa Sdp-a Milanović izbrijeđao ženu pa još dodajebi bonus izbačenog člana

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije