Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
05.06.2014. u 12:00

Nisam dobro čuo, objasnio je Bebić i dodao kako bi, da je čuo, vjerojatno odgovorio kako „u neretvanskom kraju obično nakon srijede dolazi četvrtak“

Luka Bebić, bivši predsjednik Sabora, jedan od najintrigantnijih hrvatskih mislilaca na prijelazu tisućljeća i haiku pjesnik, otkrio je u razgovoru za novi Globus tajnu Sanaderova dobacivanja u sudnici kada je rekao „kako je zimi hladnije nego liti“, a što su neki protumačili kao šifriranu poruku. Nisam dobro čuo, objasnio je Bebić i dodao kako bi, da je čuo, vjerojatno odgovorio kako „u neretvanskom kraju obično nakon srijede dolazi četvrtak“. Valja nam se složiti, uz dodatak da je bolje sto godina živjeti kao bogataš nego sedam dana u bijedi.

Načelnik Gradca svoju imovinu procijenio na 37,6 milijuna kuna

Ivan Kosović, načelnik općine Gradac, najbogatiji je načelnik u Hrvatskoj, pokazuje istraživanje koje je proveo Globus. Kosovićeva imovina procjenjuje se na 37,6 milijuna kuna, što više od šest puta nadilazi vrijednost općinskog proračuna. Kosović ima dvije kuće, dva stana, pet građevinskih zemljišta, dvije šume, maslinik i oranicu, dva automobila, pasaru i štednju, a bavi se turizmom i maslinarstvom. Ne smatram se imućnim čovjekom, kaže Kosović kojeg će kad-tad rebnuti porez na nekretnine.

Jurčić predlaže model svinjske ekonomije

Ljubo Jurčić, ugledni ekonomist, predstavio je kao najnoviji ekonomski recept – povratak svinjskoj masti na kruhu. Jurčić i sam uzgaja svinje pa predlaže da svatko uzgoji dvije svinje za sebe i još tri za prodaju. Prava svinjska ekonomija.

Parkiranje u Dubrovniku skupo kao soba u Hiltonu

Andro Vlahušić, dubrovački gradonačelnik, vjerojatno žali što ne može skupo naplaćivati dubrovački zrak pa je pronašao alternativni izvor prihoda – dubrovački asfalt. Parkiralište pokraj ulaza u Stari grad proglasio je nultom zonom i sada ondje sat parkiranja djelatnici dubrovačkog Sanitata, gradske tvrtke koja upravlja parkiralištima, naplaćuju 40 kuna. Da sevozači ne gnjave sa sitnišem svakih sat vremena, mogu kupiti i dnevnu kartu po cijeni od 880 kuna, odnosno 120 eura. Novinari Slobodne izračunali su da je uz tu cijenu bolje uzeti sobu u susjednom hotelu Hilton, preko puta parkirališta, gdje će vam auto besplatno smjestiti u garažu.

>> Zbog različitih nalaza sud odlučio suočiti vještake

Komentara 1

SO
Somelier
14:13 05.06.2014.

Moj otac nije bio ugledni ekonomist, samo vozač kamiona a imao je da hrani petero djece pa je znao da treba dvije svinje hraniti. Jednu za prodaju a drugu za obitelj. Normalno nije imao para kao ugledni Jurčić da hrani dvije svinje za sebe a tri za prodaju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije