Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
istraživanje

Barack Obama popularniji u Europi nego u Sjedinjenim Državama

Obama i sladoled
AFP
16.09.2010.
u 09:41

Predsjednika Obamu najviše podržavaju Portugalci, čak 88 posto, a najmanje Turci - 28 posto.

Popularnost američkog predsjednika Baracka Obame u Europi, iako u padu, i dalje je mnogo veća nego u SAD-u, pokazalo je istraživanje koje je jučer objavljeno u Washingtonu, prenosi Glas Amerike (VOA).

Obaminu vanjsku politiku podržava 78 posto Europljana i 52 posto Amerikanaca. Prošle je godine Obaminu vanjsku politiku podržavalo 83 posto Europljana. Ove godine Obamu najviše podržavaju Portugalci, čak 88 posto, a najmanje Turci - samo 28 posto.

Ispitivanje je provedeno u 11 država Europske unije, Turskoj i SAD-u. Anketa u svih 13 zemalja provedena je u lipnju, na uzorku od tisuću ispitanika u svakoj državi, prenosi VOA.

Ključne riječi

Komentara 21

OB
-obrisani-
10:01 16.09.2010.

Amerikance vanjska politika ne zanima, a unutrasnja je prilicno zbrkana; rezultati su vrlo realni.

Avatar commentator
commentator
10:07 16.09.2010.

Nema problema, kad završi mandat, neka \"pobjegne\" u evropu i neka predaje u nekom sveučilištu.

ST
Stockholm
11:24 16.09.2010.

bubitoma, kad ces ti nesto pametno reci? Ti nikada ne razocaras, uvijek tvoje standardne gluposti. I za crnce su sve do nedavna intelektualci tvoga kalibra govorili: \"Kad ce crnac postati predsednih Amerike?\" I sami sebi odgovarali: \"Nikada!\" Ali, eto crnacc je postao predsjednik Amerike. Sad porazene budale idu dalje, pa vicu: \"A kad ce indijanac postati predsjednik Amerike?\" i, opet sami sebi odgovaraju: \"Nikada!\" Boze moj kakvi kreteni!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije