Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obama ukinuo rigidan zakon Bushove administracije
Povratak na članak

Barack Obama legalizirao marihuanu

Obamina politika označava važnu promjenu u usporedbi s administracijom bivšeg predsjednika Georgea W. Busha, koja je inzistirala na provođenju federalnih zakona za suzbijanje uporabe narkotika ne osvrćući se na zakonske odredbe pojedinih država.

Komentari 9

RA
rajko
21:48 19.10.2009.

to obama..care....pametan si

VL
64
64goran64
11:56 25.10.2009.

Super

VL
PR
Protivcenzure
22:16 19.10.2009.

A kod nas se za to robija 3 godine!! Treba učiti od Obame bravo. Trava nije uopće toliko štetna da se diže toliku prašinu time se samo skreće pozornost od važnijih stvari.

VL
OB
-obrisani-
00:47 20.10.2009.

trava je zakon

VL
PO
poduzetnik
20:46 19.10.2009.

Da nije zalosno bilo bih smijesno.

VL
Avatar Jana
Jana
21:02 19.10.2009.

Koliko mi je poznato iz marihuane se vadi jedna supstanca od koje se pravi lijek . Prema tome nema pušenja niti uzgajanja na balkonu ili vrtu marihuane nego samo za medicinsku upotrebu. Taj lijek se već proizvodi u nekim zemljama i treba posebna dozvola za kupnju i upotrebu.

VL
FM
Farma Mouse
16:54 20.10.2009.

ovo je dobra vijest za citav svijet,istina o ganjgi polako al sigurno izlazi na svijetlo dana !!postaje jasno kako marihuana nije droga,a ne kako je mnogi zele strpati u isti kos sa heroinom ,cocom i drugim drogama,,, canabis se upotrebljava stoljecima u med.svrhe ....bravo obama od danas te volim !!!

VL
CA
calif
11:36 20.10.2009.

zato i jesu hadezeovci imali kisele face kada je obama pobjedio na izborima jer ga doživljavaju kao esdepeovca pošto su njihovi gospodari republikanski močnici. i kaj buju sad kad ameri objave da marihuana nije droga nego lijek, morali buju se poklopit po ušima i slušat jer su poslušnici. jedina im je šansa prije toga utrčati u eu, ali ni tamo ne cvjetaju ruže kriminalu s drogama, pogotovo onima koje su ugurane u tu kategoriju zbog povečanja profita. ignoriranje vlasti da prihvati povezanost ilegalnog statusa sa zaradom od prodaje i prometa nelegalnih materijala je ustvari i glavni dokaz da su svjesno upleteni u kriminalni proces. kod nas je tak nonšalanta stvar biti u politici i u kriminalnom miljeu, da još nema pravog gnjeva građana jer misle da to mora biti tako, no neće to dugo.

VL
SA
salexian
18:19 20.10.2009.

svaka čast predsjedniku Obami na ovom potezu,jer će od sada svi oni kojima je potrebno za liječenje ili ublažavanje moći koristiti \"maricu\" da bi se liječili ili da bi smanjili bolove. Ne znam da li je širem puku u ovoj našoj državi opće poznato,da je marihuana zaista lijek i ništa više. To što ga neki zloupotrebljavaju,pa mili bože,da li ja ili bilo tko drugi može nesmetano kupiti u lijekarni hrpetinu raznih lijekova,kojima je nuspojava,ako se konzumira sa alkoholom ili u većim kolićinama,hiperaktivnost,halucinacije,i slićni simptomi. Dakle o čemu mi ovdje pričamo??? Nije bitno ime lijeka,već je bitno da li ga uzima se zbog potrebitosti ili zbog zabave??? Samo da dam širem pučanstvu primjer iz mog života,možda će onda shvatiti o čemu se ovdje radi. Imam prijatelja,koji boluje od mutiplaskleroze,koja mu je otkrivena kad je imao 20-tak godina,sav život mu je krenuo nizbrdo. Danas ima 40-tak godina,ode na pregled,a doktor ima šta za vidjet na snimcima CT-a njegovog mozga,i još k tome nezna kako da mu objasni zašto njegova multiplaskleroza više ne napreduje već 16 godina. Naime doktor nema pojma,da moj prijatelj svaki dan uzme malo \"marice\",i to već tako 18 godina. To je samo jedan od primjera,kako \"marica\" može pomoći bolesnom čovjeku,a žalosno je samo to što,ako bolesni ljudi u ovoj našoj državi žele sebi pomoći na ovaj naćin,onda se moraju pritom skrivati i smatrati sebe kriminalcima.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.