Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZNENADNI POSJET

Obama poručio vojnicima: Pobijedit ćemo u Afganistanu!

obama
Reuters
28.03.2010.
u 20:23

Obama se odmah po dolasku sastao s afganistanskim predsjednikom Hamidom Karzaijem s kojim je, kako javlja AP, razgovarao o gorućem afganistanskom problemu - korupciji.

Američki predsjednik Barack Obama stigao je u nedjelju u nenajavljen posjet Afganistanu. Za posjet predsjednika saznalo se tek po slijetanju njegovog zrakoplova Air Forcea One u zračnu luku u Kabulu.

To je njegov prvi posjet Afganistanu od kad je na mjestu predsjednika, a prije dvije godine  boravio je tamo kao predsjednički kandidat.  Afganistan je, zajedno s Pakistanom, među najvećim vanjskopolitičkim izazovima s kojima  se suočava Obama.

Obama se odmah po dolasku sastao s afganistanskim predsjednikom Hamidom Karzaijem s kojim je, kako javlja AP,  razgovarao o gorućem afganistanskom problemu - korupciji.  

Savjetnik za nacionalnu sigurnost James Jones rekao je novinarima koji su putovali s predsjednikom kako će Obama Karzaiju jasno istaknuti da se u svom drugom mandatu mora obračunati s korupcijom, da vladine dužnosnike mora  birati na osnovi jasnih kriterija te da mora stati na kraj švercerima opijuma.

Obama ohrabrio američku vojsku

Nakon posjeta Karzaiju Obama je održao govor pred američkim vojnicima u bazi u Bagramu, sjeverno od Kabula gdje je rekao kako je potpuno siguran da će pobijediti Al Qaidu i talibane u Afganistanu.

- Nijedan posjet ne smatram važnijim od ovoga. Znamo da smo suočeni s odlučnim neprijateljem, ali znamo i da naša zemlja ne odustaje tako lako kada nešto počne. Potpuno sam siguran da ćemo pobijediti,  zajedno s našim partnerima.

Obama je dodao da će američke snage pomoći vratiti mir narodu Afganistana iscrpljenom dugogodišnjim ratovima.

- Ne smijemo dopustiti da talibani opet zauzmu ovu zemlju jer će tada još će veći broj Amerikanaca biti u opasnosti od pogibije. Osim toga,  Afganistanci će izgubiti priliku za napredak, a svijet neće biti siguran, rekao je Obama upozorivši da su sljedbenici onih koji su izveli napad 11. rujna, 2001. i dalje u Afganistanu i nekim susjednim zemljama.

Prema dužnosnicima Bijele kuće, na dnevnom redu Obamina posjeta je i razgovor o afganistanskim naporima za pomirenje s talibanima.

U zadnje vrijeme, podsjeća AP, dužnosnici Obamine administracije, uključujući ministra obrane Roberta Gatesa, govorili su kako prave političke dogovore ne treba očekivati prije značajnijih vojnih uspjeha na terenu.

Ključne riječi

Komentara 64

OB
-obrisani-
21:21 28.03.2010.

Sjecate li se kako je ona Zidovka Hillary bezocno lagala kako su na aerodromu u Tuzli na nju pucali srpski snajperisti pa je morala trcati da je ne pogode.Obama ( ustvari Obmana)nije nista bolji.U predizbornoj kampanji je ustvrdio kako je njegov ujak usao u Auschwitz i zajedno sa drugim americkim vojnicima oslobodio logor.Dalje Obmana nastavlja kako se ujak ,kad je stigao kuci sa ratista zatvorio u potkrovlje i nije izlazio iz kuce 6 mjeseci i to sve zbog uzasa koji je vidio u Auschwitzu.Tu se prisjetimo da je Obamina majka jedinka ,tako da Obama ne moze imati americkog ujaka a Obamin otac je Kenijac.Zanimljivo ne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ali tu ima samo par malih problemcica.Prvo Obama nije imao nikakvog ujaka koji je sudjelovao u WWII i drugo, Auschwitz su oslobodili vojnici Crvene Armije sijecnja/ 27/ 1945..Pogledajte zemljovid,Oświęcim se nalazi duboko na jugu Poljske i tu americki vojnici nisu nikad bili...........Vec drugi dan Obmana je promjenio pricu i rekao kako se to dogodilo u Buchenwaldu( hmmmmm nisu li saveznici priznali da u tom logoru ,kao i svim drugim na teritoriju Njemacke i Austrije,nisu postojale plinske komore).Njegov stari ujak( GREAT uncle) je Charles W. Payne ,ali on je sluzio u mornarici.U pjesackim postrojbama ( 80,83 i 89 divizija)koje su usle u Buchenwald nema registriranog Charles W. Payne-a. U diviziji (89)koja je oslobodila Ohrdruf na spisku ga nema...Boze dragi sto se sve primitivcima moze prodati.Ovako glasi Obamina druga verzija iz 2002:”My grandfather signed up for a war the day after Pearl Harbor was bombed, fought in Patton\'s army. He saw the dead and dying across the fields of Europe; he heard the stories of fellow troops who first entered Auschwitz and Treblinka.” ( “ Moj djed se javio u vojsku iduci dan poslije napada na Pearl Harbour.Borio se u Patton-ovoj diviziji. Vidio je mrtve i umiruce sirom poljana Europe; cuo je price nasih vojnika koji su USLI u Auschwitz i Treblinku.( ha,ha,ha a znate li vi gdje je Treblinka smjestena?Sjeveroistocno od Varsave!!!......U svojoj autobiografiji \"”Dreams of my father\"” Obama navodi kako njegov djed nije ucestvovao u WWII.......Takva smrdljiva ,lazljiva bagra upravlja naj jacom drzavom svijeta.....Pljuc 100x !!! A HUGE Obama Gaffe - He is Caugh LYING About his Uncle! barack obama satan sign-YouTube

OB
-obrisani-
01:39 29.03.2010.

Što ga ti lupetaš Strsice.!

OB
-obrisani-
04:43 29.03.2010.

bal vampira još traje ? Last dance s povrijeđenom sujetom ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije