Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Krah: Dogradonačelnik Jelušić najavljuje kataklizmu zagrebačke megatvrtke

Banke ne daju zajam Zagrebačkom holdingu, 640 mil. kn nema ni Grad

holding
A. Bronić i G. Stanzl
25.10.2009.
u 22:05

Gradonačelnik Bandić je u istarskim Livadama vratio lopticu dogradonačelniku, odgovarajući na pitanja o bankrotu Holdinga. Kolegama je poručio da “više rade, a manje daju intervjue”.

Zagrebačkom holdingu nijedna se banka nije javila na natječaj kojim su tražili 20 milijuna eura kredita kojim su planirali podmiriti tekuće obveze do kraja godine, a ni Grad nije reagirao i nije im dao 640 milijuna kuna koje su tražili za ZET i podružnicu Upravljanje sportskim objektima.

– Poslali su zahtjev uoči izrade zadnjeg rebalansa proračuna. Holding će se naći u nezavidnoj financijskoj situaciji, jer obveze dolaze na naplatu, a prihoda nema – kazao je zamjenik gradonačelnika Ivo Jelušić. Hoće li se rezati socijalna prava kako bi u proračunu ostalo više novca kojim bi se financirao Holding ili će se povećati komunalne naknade, pitali smo ga.

– Ta tvrtka ima dva izvora financiranja, od Grada i od građana. Ukoliko nema dovoljno od građana, mora uzeti uzeti iz proračuna – neodređeno je odgovorio Jelušić. Gradonačelnik Bandić  je u istarskim Livadama vratio lopticu dogradonačelniku, odgovarajući na pitanja o bankrotu Holdinga. Kolegama je poručio da “više rade, a manje daju intervjue”.

Ključne riječi

Komentara 21

ZL
zlatka
08:02 26.10.2009.

Komunjare su najaktivnije ujutro u dijeljenu minusa. Tipično za njih: o trošku društva visiti na internetu. Ajde junaci poslije podne sjednite za svoj komp pa platite troškove srufanaja! Nemrete, nemate tu naviku, jel tak, isplativije je na radnom mjestu surfati, jel tak da su vas roditelji naučili njihovu devizu: nitko me ne može tako malo platiti kako ja malo mogu raditi.

MA
maraton
15:22 26.10.2009.

Ja mislin da bi Banditić moga Holdingu dat kredit i spasit svoj Zagreb i zagrepćance.Nije krv voda.

DU
Deleted user
22:40 25.10.2009.

mislim da bi se i kumek Mile morao suzdržati od komentara novinarima. Ako banke ne vjeruju Holdingu onda za to ima valjanih razloga, a glavni razlog je kumek Mile koji ne da troši novac nemilice već ga razbacuje na projekte kojima je cijena prenapuhana tri puta. Kada kalkulacije postanu realnije i transparentnije onda će moći dobiti kredite ali sumnjivim projektima koji imaju triput prenapuhane potrebe nitko normalan ne samo da neće dati kredit ne želi ni imati s njima posla.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije