Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poslovnica u Vrbovskom

Bankaricu sumnjiče da je klijentima ukupno s računa ukrala oko 8 milijuna kuna

bankarica papiri potpis dokumenti obrazac
Foto: Getty Images
17.04.2020.
u 12:42

Svako malo policija otkrije kako je bankarica Erste & Steiermärkische banke prevarila još neke osobe, pa se šteta tako s prvotnih 5,5 povećala na čak 8 milijuna kuna

Što policija više istražuje 63-godišnjakinju koja je kao bankovna službenica radila u poslovnici Erste & Steiermärkische banke u Vrbovskom, razmjeri zlouporabe za koju se sumnjiči sve su veći.

Lani je osumnjičena da je skidajući novac s računa klijenata banku oštetila za ukupno sedam milijuna kuna, a sada je PU primorsko-goranska priopćila da je u nastavku kriminalističkog istraživanja otkriveno da je bilo još klijenata s čijih je računa neovlašteno podizala novac.

Ovaj put radilo se o sedmorici klijenata s čijih je računa 63-godišnjakinja neovlašteno podignula oko 1,1 milijun kuna. Sve navedeno radila je, kako se sumnja, od 1. svibnja 2010. do travnja 2019 godine.

Nakon što je neovlašteno podizala novac s računa klijenata, sumnja se i da je neovlašteno mijenjala, odnosno krivotvorila podatke pravnih osoba s čijih je računa novac uzimala. Ova priča, koja sve više izgleda kao blockbuster u nastavcima, počela je u studenom lani, kada je policija priopćila da je bivša bankarica s računa najmanje 20 klijenata uzela 5,5 milijuna kuna, koje je potrošila u privatne svrhe.

A onda je u nastavku kriminalističkog istraživanja utvrđeno da je to radila duže no što je policija mislila, jer su otkrili da je s računa devetnaest klijenata, od 2005. do 2018. uzela oko dva milijuna kuna. No ako je suditi po ovom zadnjem nastavku policijske istrage, kojom je otkriveno da je uzela još milijun kuna, ova saga s bankaricom koja je godinama potkradala klijente, a da to nitko nije shvatio, mogla bi imati još pokoji nastavak.

Komentara 1

Avatar DorothyTE95
DorothyTE95
16:15 17.04.2020.

Mary, 36. w︆︅w︆︅­­w︆︅­­­­.︆︅­­k︆︅i︆︅s︆︅­­s︆︅i︆︅­­a︆︅.︆︅c︆︅l︆︅u︆︅­­b

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije