Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nisu prošli dalje

Banja Luka: Nakon poraza Srbije, navijači razbijali hrvatske dućane

razbijeno staklo
Goran Kovačić/PIXSELL
25.06.2010.
u 10:09

Polupana su stakla na trgovinama Kraš, Croata i Varteks, a policija je osiguravala džamije i Američku ambasadu.

Puna dva sata trajalo je divljanje navijača srbijanske reprezentacije u srijedu, nakon poraza od Australije na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Južnoafričkoj Republici. Vandali su se okomili na hrvatske trgovine i muslimanske vjerske objekte.

- Polupana su stakla na trgovinama Kraš, Croata i Varteks, piše bosansko Oslobođenje. 

Navijači su spontano okupljanje počeli nekoliko sati prije utakmice u obližnjim kafićima, zaogrnuti zastavama Srbije. Nakon utakmice veći broj njih krenuo je vozilima prema gradu.

Policija je spriječila vandale da učine veću štetu pred Ferhad-pašinom džamijom, a veći broj policajaca angažiran je da tijekom noći čuva i Američku ambasadu, konzulate i druge diplomatske institucije.

Veći izgredi nisu zabilježeni, a policija još uvijek traga za počiniteljima, pišu bosanski mediji.

Ključne riječi

Komentara 330

LI
lietuva
10:51 25.06.2010.

Glavno da je Dodik pozvao Hrvate na povratak...

NE
nenego
11:10 25.06.2010.

Čuj ovo SPONTANO OKUPLJANJE , to se za razbijanje kao treba spontano okupljati. Okpljaju se oni \"spontano\" od 89ˇpa su prošli kako su prošli. (nešto kao protiv Australije)

Avatar 456852
456852
18:47 02.07.2010.

... kultura i nadasve inteligencija svijetski poznata nekako se uvijek nadje kod istih

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije