Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prometne 'babice'

Bangkok: U prometnim čepovima i policija porađa žene

Sjevernokorejsko pivo
Foto: Taedonggang
1/2
28.09.2012.
u 13:35

Budući da nikako ne mogu riješiti prometne probleme, u Bangkoku je prije 19 godina uvedeno da i policajci prođu obuku za porađanje žena. Dosad su na svijet donijeli 107 djece

Jeste li ikad razmišljali o tome da i policajci moraju porađati žene? Iako je za nas to možda malo nevjerojatno, u Bangkoku je to sasvim uobičajeno. Naime, zbog gustog prometa policija u Bangkoku mora znati poroditi dijete ako je to potrebno, odnosno ako trudnica zbog prometnih čepova ne stigne do rodilišta.

Budući da nikako ne mogu riješiti prometne probleme, u Bangkoku je prije 19 godina uvedeno da i policajci prođu obuku za porađanje žena, a dosad su na svijet u prometu donijeli 107 djece. A gotovo pola njih porodila je policajka Mana Jokkoksung.

Mana drži rekord u broju porođene djece, a rijetka je od policajaca koji su sposobni doći na mjesto događaja u vrlo kratkom vremenu. Svoje posljednje dijete, 47., porodila je na stražnjem sjedištu automobila u jutarnjoj gužvi 20. kolovoza.

Iako već 15 godina radi taj posao i sada je potpuno uhodana, prvo dijete teško je porodila.

– Morala sam se sabrati i koncentrirati te razmišljati o svim stvarima koje sam naučila od liječnika. Razmišljala sam što činiti. Prvi sam put bila jako nervozna – rekla je Mana Jokkoksung.

– Kada porodim dijete i kada čujem njegov plač, odmah mi je lakše. Nakon toga osjećam se ponosno, a ljudi mi plješću i daju mi komplimente – rekla je.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije