Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Istraživanje Nove TV

Bandiću i Kerumu mršava trojka, a prvoga bi građani rado smijenili

bandic
VL
30.05.2011.
u 19:45

Istraživanje pokazuje da bi Bandić danas izgubio izbore. Bez obzira tko bi mu od SDP-ovaca bio protukandidat. U svim kombinacijama pobijedio bi nezavisni kandidat Josip Kregar.

Dvije godine nakon što su izabrani za gradonačelnike, Dnevnik Nove TV proveo je istraživanje kako bi, da su danas izbori, prošli Milan Bandić i Željko Kerum.
I zagrebačkom i splitskom gradonačelniku građani daju mršavu trojku – i Bandić i Kerum zaslužili su istu prosječnu ocjenu – 2,6.

Dok Bandić najbolje prolazi kod žena i građana s osnovnom školom, Keruma najviše vole stariji od 60 i, također, oni koji su završili samo osnovnu školu.

Istraživanje pokazuje da bi Bandić danas izgubio izbore. Bez obzira tko bi mu od SDP-ovaca bio protukandidat. U svim kombinacijama pobijedio bi nezavisni kandidat Josip Kregar.

Kregar bi tako osvojio 24,6 posto, Milan Bandić 22 posto, a Davor Bernardić, šef zagrebačkog SDP-a, osvojio bi 19,5. Testirani su i ostali mogući kandidati SDP-a. Na drugom listiću Josip Kregar i dalje bi bio prvi sa 25,8 posto, Mirando Mrsić (SDP) imao bi 23,5 posto, a Milan Bandić 19,8 posto.
U trećoj kombinaciji opet bi pobijedio Josip Kregar sa 27,4 posto, SDP-ov kandidat Boris Šprem imao bi 23,2 posto, a Milan Bandić 20,1 posto.

Splitski gradonačelnik stoji mnogo bolje – i dalje je najpopularniji gradonačelnički kandidat. Tako bi Kerum pobijedio sa 29,7 posto glasova, dok bi Marin Jurjević (SDP) dobio 22,8 posto, a kandidat HDZ-a Dujomir Marasović samo 4,7 posto.

Nakon dvogodišnje blokade u Zagrebu 47,3 posto Zagrepčana želi nove izbore, ali i za gradonačelnika i gradsku skupštinu. Na referendum o Bandićevoj smjeni sigurno bi izašlo 37,7 posto birača, a 20,8 posto kažu da bi vjerojatno izašli. Kada bi do referenduma došlo, gradonačelnik Milan Bandić bio bi smijenjen jer bi za njegov odlazak glasovalo 69,2 posto građana.

Splitskom gradonačelniku Željku Kerumu njegovi sugrađani najviše zamjeraju što se više bavi osobnim interesom nego interesima građana. To smatra čak 46,1 posto ispitanika. Željko Kerum razočarao je 48 posto Splićana svojom politikom, a njih 40,8 smatra da je on ispunio očekivanja Splićana, dok 11,3 posto građana ne zna.

Ključne riječi

Komentara 19

N7
No.77
21:25 30.05.2011.

Zamislite Kregar koji podržava SDP u gratskog skupštini je zaslužio hvalospjeve. Slušate da svima bude lakše, nepišite tekst o Kregaru, hvalite ga na sav glas, ali nas nemojte lagati o nekom istraživanjima. Lijepo vas molim.

VA
vatra
22:33 30.05.2011.

birali su ga 5 puta u 10 godina a sad im je najgori. ljudi, jel vi imate imalo mozga u tim svojim glavama

CH
chemica
21:09 30.05.2011.

Purgeri su protiv Bandića samo zato što više nije u SDP-u. Prekrasnih li ljudi...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije