Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREDSJEDNIČKA UTRKA: Milan Bandić na turneji po Bjelovarsko-bilogorskoj županiji.

Bandić: Vladi ću već od veljače "puhati" za vrat

bandić
Damir Špehar/PIXSELL
Autori: mp/VLM, čr
22.11.2009.
u 14:31

Moramo prijeći preko ideoloških rovova i okrenuti se budućnosti, a Vladi ću držeći se ne malih predsjedničkih ovlasti već od veljače "puhati" za vrat - poručio je predsjednički kandidat Milan Bandić.

BJELOVAR - Pobijedit ću na izborima jer je uz mene svakim danom sve više branitelja i običnih ljudi i to bez obzira na njihovu političku boju. Moramo prijeći preko ideoloških rovova i okrenuti se budućnosti, a Vladi ću držeći se ne malih predsjedničkih ovlasti već od veljače "puhati" za vrat - poručio je predsjednički kandidat Milan Bandić za današnje turneje po Bjelovarsko-bilogorskoj županiji.

Dodao je i kako će Hrvatsku učiniti europskom zemljom u kojoj će se vrednovati rad i znanje uključujući osiguranje dostojastvenog života radnika i umirovljenika.

Kampanju je počeo u G.Polju gdje je sudjelovao na jutarnjoj misi, posjetio Sajam sira, a potom je srdačno dočekan i u Daruvaru.

Dobro raspoložen proslavio je i svoj 54. rođendan i to na Trgu hrvatskih branitelja u Garešnici gdje je simpatizere počastio grahom i tortom koju je sam izrezao i podijelio. Nakon Čazme u večernjim satima je posjetio Bjelovar gdje je na glavnom trgu održan koncert Borisa Novkovića i Kiće Slabinca.

Bandić nijem na Hebrangove optužbe o minutaži na HTV-u
Nakon što je svoj današnji pohod na birače po Bjelovarsko-bilogorskoj županiji rano ujutro započeo u Grubišnom Polju polaganjem vijenca i paljenjem svijeća kod spomenika hrvatskim braniteljima, predsjednički kandidat Milan Bandić napunio je duhovne baterije na svetoj misi u tamošnjoj župnoj crkvi sv. Josipa.

Potom, obišavši grubišnopoljski Sajma sira, Bandić jučerašnje navode Andrije Hebranga da svi predsjednički kandidati nisu do sada imali jednaku minutažu na HTV-u nije želio komentirati, jednako kao niti odgovoriti na pitanje je li sukladno informacijama o minutaži koje je podastro Hebrang, prema kojoj je njegova trostruko veća od Hebrangove, privilegiran na nacionalnoj dalekovidnici.

Na pitanje je li točno te zašto prije prvog javno-televizijskog sučeljavanja predsjedničkih kandidata nije želio ući u dizalo s Vesnom Pusić, pomalo je ljutito odgovorio: -Nemojte se baviti spekulacijama. Ja se bavim ozbiljnim poslovima. Imate li vi kakvo ozbiljno pitanje po pitanju budućnosti Hrvatske?-ispalio je.

Upitan što kao predsjednik svih građana namjerava napraviti za Bjelovarsko-bilogorsku županiju koja je prema visini plaća, zaposlenosti i prometnoj infrastrukturi na hrvatskom začelju kratko je poručio:-Napravit ću ono što sam u proteklih deset godina napravio u Zagrebu, europsku metropolu, a od Hrvatske europsku Hrvatsku !

Komentara 90

PO
Ponosnamojaje
14:48 22.11.2009.

Otvoreno pismo Branimiru Pofuku (4/4), Kad su partizani ušli u nebranjeni otvoreni grad Zagreb, 8. svibnja 1945. godine, to je bilo kao da su došli Mongoli. Na jedno novinarsko izvješće o komunističkim zločinima u Jutarnjem listu dolazi najmanje 10 članakaa kojima se takvo izvješće u kolumnama relativizira, i čak, mimo zdrave pameti, poziva hrvatske vlasti i društvo da se Tita uzme kao brand za Hrvatsku, i to nakon što je slovensko državno povjerenstvo za istraživanje prikrivenih grobišta otvorilo novu Titovu jamu u Hudoj Jami sa nekoliko stotina i tisuća hrvatskih žrtava komunizma, brutalno likvidiranih, i potom zabetoniranih i skrivenih od očiju svjetske javnosti. I onda neka netko kaže da u Hrvatskoj od doba pada Berlinskog zida nije na djelu neokomunizam!? Honeckerovi “drugovi“ su komunistički Berlinski zid, kojim su građanima “države radnika i seljaka“ (DDR) priječili odlazak na slobodu, u svojoj propagandi nazvali “Antifašistički zaštitni zid“ (Antifaschistischer Schutzwall) kontra demokracije i pravnoga poretka Zapadne, Savezne Republike Njemačke. Na isti način su Titovi “mitisekunemo drugovi“ nazvali svoju partizansku borbu “antifašističkom“ i “narodnooslobodilačkom“, iako narod nije oslobođen 1945. nego tek padom Berlinskog zida, i slomom totalitarne Titove Jugoslavije sa svojim brojnim logorima i GULag-om na Golom otoku i tisućama političkih zatvorenika savjesti! Jutarnji list je obranom Tita nadmašio čak i partizansku agitacijsku propagandu u Novom listu, te oba lista odbacuju demokratsko načelo “pro et contra“, da se čuje i druga strana, što je bila uobičajna demokratska metoda pokojnog glavnog urednika Veljka Vičevića, ali ne i današnje garniture Novog lista. Jutarnji list – shame on you! Na kraju samo informacije radi, Hrvatski centar za istraživanje zločina komunizma je “barba Luki“ odnosno u Hrvatski sabor poslao 22. listopada 2009. prijedlog o brisanju relikta Oktobarske revolucije, zvan ZAVNOH, iz hrvatskog Ustava jer jedno anti-demokratsko i anti-europsko tijelo nema što tražiti u jednom demokratskom Ustavu u Europi! Voditelj Hrvatskog centra za istraživanje zločina komunizma Goran Jurišić, Zagreb.

PO
Ponosnamojaje
14:48 22.11.2009.

Otvoreno pismo Branimiru Pofuku (3/4) Članak g. B. Pofuka na otvoreni način izjednačava borbu hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata (rata za hrvatsku nezavisnost) sa borbom partizana iz Drugog svjetskog rata, iako su obje borbe vođene sa potpuno različitim ciljevima: cilj hrvatskih branitelja je bila obrana Republike Hrvatske od velikosrpske agresije i okupacije, a cilj partizanske borbe je bio obnova Jugoslavije, i izvođenje Oktobarske revolucije, znana na području Hrvatske kao Socijalistička revolucija, i instalacija totalitarnog anti-demokratskog komunizma. Također, u Domovinskom ratu su počinjeni pojedinačni zločini od kojih je dio ovih nečasnih radnji bio klasični kriminal, u okolnostima velikosrpskog etničkog čišćenja, agresije i okuapcije, dok su u protunarodnoj, u partizanskoj agitacijskoj propagandi tako zvanoj Narodnooslobodilačkoj borbi (NOB) izvršeni sustavno organizirani planski, unaprijed pripremljeni zločini nad širokim narodnim masama, po uzoru na Oktobarsku revoluciju u kojoj su vodeći boljševici pod znakom crvene zvijezde petokrake i srpa i čekića, zacrtali da od 100 milijuna Rusa mora biti ubijeno njih 10 milijuna kako bi ostali dio naroda prihvatio komunizam. (Kako je bilo zacrtano, tako je bilo i izvršeno.) G. B. Pofuk bez ikakve ograde i dokaza naziva partizansku borbu “narodnooslobodilačkom“, iako povijesne činjenice ukazuju na to da je partizanska borba bila protunarodna, posebno protiv hrvatskog naroda, ali i protiv slovenskog naroda, primjerice, jer tko pobije 20 tisuća slovenskih civila, kao na pr. slovenski partizani iz lažne “Osvobodilne fronte“, taj predstavlja protunarodni element, i vrijedan je prezira svake vrste! Partizani su ubijali narod isto kao što ga ubijaju talibani. Partizani su zatirali slobodu isto kao što je zatiru i talibani. Hrvatski branitelji su se u Domovinskom ratu borili za slobodu, i za narod, i Hrvatska vojska je narodna vojska za razliku od Jugoslavenske armije čije su jedinice masovno likvidirale hrvatski narod u Tezenskoj šumi nad protutenkovskim rovom, u Maclju, na Kočevskom rogu, u poraću, ali i u Potkozarju, primjerice, za vrijeme Drugog svjetskog rata kada su partizani u svibnju i lipnju 1942. nad četiri jame zaklali i likvidirali nekoliko stotina zarobljenih civila! Takvih primjera partizanskih ratnih zločina od 22. lipnja 1941. do 8. svibnja 1945. i poslije u poraću ima bezbroj, tako da je neumjesno izjednačavati partizansku borbu sa borbom hrvatskih branitelja jer partizani nisu bili hrvatski branitelji nego jugoslavenski branitelji, branili su jednu stranu državu (SSSR), i gdje god su partizani prošli, tamo trava više nije rasla!

GV
goran vrtaric
18:04 26.11.2009.

Sto se mene tice moze nam puvati u musculus levator anii, ili po naski u supak.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije