Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Premijerove izjave u Dnevniku plus uvrijedile zagrebačkog gradonačelnika

Bandić tužio Radmana i traži 120.000 kuna odštete od HRT-a

Bandić
Foto: Žarko Bašić/PIXELL
1/2
31.10.2013.
u 11:45

Bandić je u Općinskom kaznenom sudu za klevete i uvrede tužio i Milanovića, ali premijera od sudskog progona štiti imunitet

Nakon što je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić tužio za klevete i uvredu premijera Zorana Milanovića zbog njegovih izjava nakon prvog kruga lokalnih izbora, tužio je i ravnatelja HRT-a Gorana Radmana tražeći adekvatan ispravak, ali i HRT od kojeg traži 120.000 kuna odštete zbog izjava Milanovića! Bandić je tužbu u Palači pravde protiv Radmana podnio zbog intervjua premijera u “Dnevniku plus” 3. lipnja 2013. jer smatra da je premijer iznio grube i neutemeljene objede na račun ljudi izabranih u Zagrebu, te na račun njega samog rekavši “to je korupcija i klijentelizam, i to vrlo neugodnog tipa” i da “on neke stvari zna”.

Bandić u tužbi traži da sud naloži da se u “Dnevniku plus” objavi ispravak, koji je njegov odvjetnik sastavio. Spočitava i voditeljici Katarini Periši Čakarun “što je šutke prihvatila blaćenje izbornih pobjednika”. Radmanov odvjetnik Emil Havkić uzvratio je da sud tužbu radi objave ispravka treba odbiti kao neosnovanu jer se ona po zakonu podnosi protiv glavnog urednika, a ne ravnatelja. Bandićev odvjetnik je tražio da se tužba preinači na glavnu urednicu Gordanu Mrđen, no hoće li sud to prihvatiti, tek će se vidjeti. U drugoj parnici koja je u tijeku Bandić pak traži 120.000 kuna odštete od HRT-a zbog izjava Milanovića. Inače, osim Milanovića kojeg je tužio za klevete i uvrede u Općinskom kaznenom sudu, tražeći da ga sud kazni sa 500 dnevnih dohodaka, tužio je još i petero novinara i urednika. No, tužba protiv premijera teško će opstati jer premijer ima imunitet od progona. Usto, Bandić je zahtjev za ukidanje imuniteta Milanoviću uputio na krivu adresu – Saboru, umjesto Vladi. No, zbog klevete i uvrede nikad se dosad premijeru, predsjedniku i zastupnicima nije ukidao imunitet pa nije očekivati da će i sada.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije