Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Presložit će se vlast'

Bandić poručio vladajućoj koaliciji da se uozbilji i radi svoj posao: Bolji su novi izbori nego da gubimo vrijeme

Milan Bandić
Foto: Robert Anić/PIXSELL
1/5
07.05.2016.
u 14:12

- Nitko nije pobjegao od vlasti, neće ni oni, samo je pitanje koliko će trajati u ovom obliku, presložit će se vlast na ovaj ili onaj način - rekao je Bandić.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, čija je stranka BM 365 dio vladajuće koalicije, u Zagrebu je na ponovne novinarske upite opetovao svoje najave o 'preslagivanju vlasti', a također je ocijenio da je bivša vlada bila najlošija u povijesti. - Nitko nije pobjegao od vlasti, neće ni oni, samo je pitanje koliko će trajati u ovom obliku, presložit će se vlast na ovaj ili onaj način - rekao je Bandić novinarima upitan koliko bi, s obzirom na česte nesuglasice, sadašnja vladajuća koalicija mogla 'potrajati'. 

Bandić ističe kako "poštenje i moral" nalažu da se, ukoliko se ne može zajedno, to kaže, odnosno, ako može da se onda "zasuču rukavi i radi u  interesu građana".  - Prema tome, zasučimo rukave, idemo zajedno, idemo raditi - izjavio je Bandić nakon što je nazočio proslavi 140. obljetnice Hrvatske vatrogasne zajednice na Trgu bana Jelačića. Kako bi potvrdio tezu da vlast privlači, odnosno "da nitko nije pobjegao od nje", poslužio se primjerom bivše hrvatske Vlade.  

- Stara Vlada, nikad nije bila gora u povijesti Republike Hrvatske, pa je vladala četiri godine, nisu imali morala da odu nakon godine dana - ocijenio je Bandić. 

Vladajućoj koaliciji predlaže da se uozbilji i radi svoj posao

Na temu 'preslagivanja vlasti' i uvjeta koje je HDZ postavio koalicijskom partneru Mostu, novinari su Bandiću postavljali pitanja i na svečanosti 140. obljetnice Hrvatske vatrogasne zajednice u Koncertnoj dvorani Lisinski. 

Kazao je da vladajućoj koaliciji predlaže da se uozbilji i radi svoj posao kako ne bismo ponovno izgubili četiri godine, jer, kako je rekao, Hrvatske je s onom prijašnjom, najlošijom vladom u povijesti izgubila četiri godine. 

Apeliram još jednom na razum da se još jednom sjedne i vidi može li se zajedno, a ako ne, da se to pošteno kaže, poručio je Bandić. Na novinarske upite ponovio je i svoju ocjenu o 'preslagivanju vlasti'.

Ako možemo zajedno, da idemo, a ako ne, da presložimo, a ako ne može ni to, bolje su novi izbori nego da gubimo vrijeme, zaključio je Bandić.

Ključne riječi

Komentara 38

ZO
zokimo
14:26 07.05.2016.

E moj Milane, brojiš i ti dane

Avatar juricamesko
juricamesko
14:15 07.05.2016.

tako je Milane.bolji su i novi izbori od ovog cirkusa.

Avatar Neobavezno
Neobavezno
14:43 07.05.2016.

Skini nam se sa grbe vise licemjeru i lopove...............

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije