Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zagrebački gradonačelnik odugovlači s odlukom

Bandić nazdravljao "za Pantovčak", ali još uvijek čeka s kandidaturom

milan bandić
Foto: Dino Stanin
1/2
19.10.2009.
u 20:09

Potpuno svjestan da u zagrebačkom klubu Akademija sjedi za stolom s novinarima Večernjeg lista i jedne komercijalne televizije, nije se nimalo ustezao podignuti čašu na poklik: “Za Pantovčak!”.

Milan Bandić proteklog je petka dugo i rado nazdravljao svojoj kandidaturi za predsjednika Republike. Potpuno svjestan da u zagrebačkom klubu Akademija sjedi za stolom s novinarima Večernjeg lista i jedne komercijalne televizije, nije se nimalo ustezao podignuti čašu na poklik: “Za Pantovčak!”.

Danas je, pak, u Škabrnji bio neodređen.

Obišao Hrvatsku

- Obišao sam Hrvatsku i vidio da ljudi to žele. Ako se odlučim kandidirati, onda neću sudjelovati nego ću pobijediti - ponovio je Bandić mantru kojom se služi već nekoliko mjeseci. Prošlotjednim odlaskom u Moskvu i München po podršku tamošnjih gradonačelnika pojačao je kampanju, no i iz ruske i iz bavarske metropole vratio se šutljiv. Vjerojatno ne zato što podršku, kakva god ona bila, nije dobio nego vjerojatno zato što misli da još ima vremena da i službeno objavi da se namjerava kandidirati.

Za kandidaturu je Bandić sve manje-više posložio, ali mora riješiti situaciju u stranci i Zagrebu. Svjestan je, naime, da nakon te objave više nema povratka i da ga čeka u najmanju ruku nekoliko teških dana.

Ne istupi li prije kandidature sam iz SDP-a, šef stranke Zoran Milanović u trenutku će ga izbaciti. Istodobno će izgubiti i većinu u Gradskoj skupštini gdje će mu zastupnici amandmanima masakrirati proračun za sljedeću godinu.Taj mu proračun neće biti bitan pobijedi li, no izgubi li, mora se negdje vratiti. Morat će se pobrinuti i za nasljednika, a za to mjesto se već počelo kalkulirati s imenima.

Zdravko Mamić počeo je puštati glasove da je zainteresiran za Bandićevo mjesto, a spominju se i Mladen Vedriš, Zvonimir Boban, a neki su Bandiću predlagali i Mira Lacu.

Kovač svoje sreće

- Nikoga nisam tražio podršku, pa ne preporučujem ni drugima da ih ja podupirem. Svatko je kovač svoje sreće - komentirao je Mamićevu ambiciju Bandić. No, teško je vjerovati da je Bandiću svejedno kome će ostaviti Zagreb. Puno je vjerojatnije da će pokušati osigurati da netko iz njegova kruga pobijedi na izvanrednim izborima, a tu priču morat će posložiti još prije prvog kruga da bi je u slučaju pobjede mogao odmah aktivirati.

Ključne riječi

Komentara 66

MA
mar06mir
12:06 19.10.2009.

Maraton, nema veze. Tti nas opet dijelis poput naseg vrlog predsjednika. Ako se Bandic kandidira pobijedit ce vec u prvom krugu (iako ja necu glasovat za njega :). Tko se hoce kladiti? 1000 kuna na Bandica!

BI
bilibrig
13:55 19.10.2009.

Josipović je nula. Istina bolje bi bilo da su kandidirali Bandića ali i ovako i onako bandić je mafijaš pa neće dobiti moj glas.

GA
gala
11:45 19.10.2009.

izgleda da više nema mjesta nagađanjima, banidć otovreno najavljuje svoju kandidaturu. nakon obilsanka hrvatske krenut će u obilazak europskih metropola. ipak vjerujem da bandić nema previše šanse za pobjedu, možda je jak u zagrebu ali on je medijski proizvod. možda je ljudima intigantan jer se igra sa milanoicćevim živcima i sudbinom sdp-a ali činjenica je da ne želimo da nas netko poput njega predstvalja u svijetu. uostalom pobjeda na izborima bi njemu samo dala petogodišnji imunitet za svu korupciju i nepotizam koji je podržavao vodeći zagreb. i zadnja vijest o milijunskim poslovima s njegovim kumom penavom samo pokazuju da on ne odustaje od stare prakse.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije