Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jasmina Popović Komentar

Bandić - Ni predsjednik ni pokojnik, čeka ga teška borba

milan bandić
Davor Javorović/PIXSELL
VL
Autor
Jasmina Popović
11.01.2010.
u 00:30

Po jednima, SDP će ga s partnerima i HDZ-om uništiti u Zagrebu i zapečatiti mu karijeru novim zagrebačkim izborima. Po drugima, Bandić će nastaviti mandat gradonačelnika i pripremati se prvo za izlazak na izbore za Gradsku skupštinu, a potom i za parlamentarne izbore.

Ni predsjednik ni pokojnik. Tom bi se parafrazom naslova knjige Bandićeva suradnika i prijatelja Pavla Kalinića mogla najaviti politička budućnost Milana Bandića. U političkim se kuloarima čuju nagađanja u širokom rasponu: da je Bandić politički mrtav za tri mjeseca, ali i da Bandić ide dalje.

Po jednima, SDP će ga s partnerima i HDZ-om uništiti u Zagrebu i zapečatiti mu karijeru novim zagrebačkim izborima. Po drugima, Bandić će nastaviti mandat gradonačelnika i pripremati se prvo za izlazak na izbore za Gradsku skupštinu, a potom i za parlamentarne izbore.

Iako ni njegovi najbliži suradnici ne mogu sa sigurnošću reći što se Bandiću mota po glavi, većina ih smatra da Bandić nema izbora, nego da mora nastaviti s politikom. Izborni rezultat je takav da u njemu može naći inspiraciju za nastavak političkog života.

Kao nezavisni kandidat, bez zaleđa velike stranke, Bandić je u utrku krenuo stvarajući vlastitu biračku bazu, misleći da može kapitalizirati svoje zagrebačke godine i hercegovačko podrijetlo, ali i svjestan da se protiv njega stvara jak antibandićevski blok. Dok je Josipović samo morao dodavati na startni rezultat stranke čiji je kandidat, Bandić je morao sitno zbrajati i truditi se da motivira dovoljno birača sebi u prilog. Ako se to uzme kao jedan od kriterija, Bandićev rezultat uopće nije loš. No, kako se u izborima samo pobjednici broje, Bandić već od danas mora krenuti dalje.

U Zagrebu će morati za početak biti nešto pokorniji, više nije apsolutni gazda, ali nije još ni na izdisaju. Morat će sačuvati dio svojih ljudi koji bi se mogli naći na udaru SDP-a jer su se svrstali na njegovu stranu. Iako se tek očekuje izbacivanje najžešćih bandićevaca iz stranke, neki to neće čekati, nego će ovih dana sami istupiti. Oni bandićevci koji su egzistencijalno vezani uz rad u Gradu računaju da će ih Bandić moći zaštititi.

Zagrebački SDP se vjerojatno neće podijeliti kako bi se podijelio prije nekoliko godina dok je Bandić u SDP-u bio na vrhuncu moći, ali nitko ne isključuje mogućnost da se neki ogranci odluče za Bandićevu političku opciju. No da bi se to dogodilo, Bandić će vrlo brzo javnosti morati reći što zapravo hoće.

Komentara 56

DR
Dreamworks
07:53 11.01.2010.

Očito je volja Božja suprotna od one volje Bozanićeve i vrhuške katoličke izdajničke crkve. Hvala Bogu da je On taj koji postavlja vođe, bar tako uči Biblija, a ne gore navedeni petokolonaši koji se šepure u ženskim haljinicama.

Avatar sardi
sardi
10:04 11.01.2010.

popusio si bandicu u ZAGREBU popusit ces i u HRVATSKOJ

IS
iskreno
01:42 11.01.2010.

Milan Bandić - rođeni gubitnik. Jasmina, nema više milijardi iz zagrebačkog proračuna, nema više izdašnih honorara ispod stola, nema više prostora za vaše plaćene tlapnje, neće biti imuniteta za kazneni progon Milana Bandića...Milan Bandić je opet izgubio kao i svaki put do sad! Samo što je ovoga puta definitivni kraj. Ne početak kraja-već KRAJ! I zato podvijte rep i promijenite kaput Jasmina! Dokjoš ima vremena...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije