Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Grude

Bandić s Matom Bulićem zapjevao i pjesmu "Moja Hercegovina"

bandić
grude-online.info
19.11.2009.
u 19:07

Ne kandidiram se za tu dužnost kako bih tek bio prvi čovjek Hrvatske, nego da odradim ono što je svima potrebno - naglasio je Bandić.

Milan Bandić stigao je u Grude kako bi sudjelovao u dijelu slavlja Gruđana i Hrvata za važne obljetnice - Dan općine Grude, utemeljenje HZ Herceg Bosne, sjećanje na žrtvu Vukovara te rođendan Antuna Branka Šimića. Došavši u svoj rodni kraj, dočekale su ga ovacije mnogobrojne publike, koju je svojim izjavama i rasplakao.

Sve učio od majke
Trenuci kada je pričao o svojoj majci i svemu onome što mu Hercegovina znači, bili su toliko emotivni da su suze jednostavno same potekle.

- Dragi moji Gruđani, Hercegovci, Hrvati... Došao sam biti s vama i prisjetiti se važnih i sudbonosnih dana naše bitke za slobodu. Nisam se došao udvarati kako biste mi dali glas. Ja sam običan građanin, odgojen u katoličkom duhu, učeći sve od svojih, posebice od majke Blagice - kazao je Bandić zapjevavši nakon toga s Matom Bulićem svojevrsnu himnu Hercegovini. Međutim, jedna pjesma nije bila dovoljna razdraganoj publici, pa se Bandić morao ponovno vratiti na pozornicu i otpjevati još jednu pjesmu. Ovaj put bila je to “Moja Hercegovina”... Nakon toga Bandića su dočekali hrvatski branitelji s kojima je razgovarao o njihovu statusu, o boljoj budućnosti te o njegovu usponu za Mesićeva nasljednika.

- Zaista sam u velikim obvezama, ali ja sam naučio na posao. Evo, u ovom vremenu trke želim svim Hrvatima, ma gdje bili, puno zdravlja i bolji život. Želim s dobrim ljudima graditi Hrvatsku - zemlju slobode, reda i socijalne pravde - istinskog dostojanstva i rada, za normalan život svih. Ono što je do sada napravljeno na pomoći Hrvatima u BiH, nastavit će se i s još jačom potporom. Hrvati u BiH na svim stranama i krajevima - od Hercegovine preko središnje Bosne, do Posavine, pa i do Stoca i Ravnog moraju raditi na hrvatskom jedinstvu. Naša je budućnost u radu - s predsjednikom na posao! Ne kandidiram se za tu dužnost kako bih tek bio prvi čovjek Hrvatske, nego da odradim ono što je svima potrebno - naglasio je Bandić.

Pitali smo ga i za inicijativu o osnivanju četiriju federalnih jedinica u Bosni i Hercegovini.

- Još jednom želim naglasiti da Hrvatima treba jedinstvo, a i predsjednik koji će upravo na tome raditi i potaknuti sve hrvatske potencijale koji su veliki i u BiH. Dužnost budućeg predsjednika je upravo to, a što ću kao budući predsjednik, koristeći svoje iskustvo gradonačelnika Zagreba, posebno raditi - svu svoju energiju usmjeriti na dobrobit naših ljudi kako bi krenuli brže u bolji život. Pratim proces ustavnih promjena u BiH, koje se trebaju i moraju dogoditi. Valja mijenjati i Dayton i sadašnja dva entiteta. Treba sve realno sagledati i pronaći najbolje puteve i mogućnosti kako bi Hrvatima u BiH bilo bolje na svim područjima.

Pravo prema Ustavu
U svakom slučaju, kao novi predsjednik založit ću se da Hrvati dobiju ono što im pripada sukladno Ustavu i da ne bude manjinski, nego potpuno ravnopravan narod - istaknuo je Milan Bandić koji je prvi put u svoj rodni kraj došao kao predsjednički kandidat.

Komentara 30

VU
Vukovar91
21:02 19.11.2009.

GLAVNISUDAC, ja tu vise nemam rijeci .. ja nikad ne vrijedjam svoga!

VU
Vukovar91
21:10 19.11.2009.

ZA NEUPUCENE I OSTALE NEZNALICE 75% tuzbi protivu hrvatskih generala pisao je sam Josipovic koji je radio za haski sud i od njega primao placu !!!! Mozda jos uvijek prima ? To je dokazano i dokumentirano! Prvo se informirajte ii ond pisite gosp.Glavnisudac! Vi ste poceli vrijedjat ...

MA
marko53
21:01 19.11.2009.

Čisti Hrvatić gdje nađe poštenje u Josipovića.Koliko može čovjek biti neupućen kada tako piše.Predsjednik mora biti čovjek sa moralom.Josipović to nije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije