Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 187
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Bandić dva dana prije izbora smanjuje cijene parkiranja u Zagrebu

parking
Arhiv VL
05.01.2010.
u 13:59

Parkirališna karta u prvoj zoni stajat će 12 kuna, umjesto dosadašnjih 14. U drugoj zoni bila je sedam kuna, a sada će iznositi pet kuna, dok će vozači najjeftinije proći u trećoj zoni gdje će sat parkiranja platiti dvije kune te u četvrtoj zoni u kojoj će se za cijeli dan naplaćivati pet kuna.

Gradonačelnik Zagreba i kandidat za predsjednika Hrvatske Milan Bandić samo nekoliko dana prije drugoga izbornog kruga povukao je očajnički potez i smanjio cijene parkiranja za otprilike 20 posto.

Odluka stupa na snagu u petak 8. siječnja, samo dva dana prije nego što će Zagrepčani ponovno izaći na birališta.

Parkirališna karta u prvoj zoni stajat će tako 12 kuna, umjesto dosadašnjih 14. U drugoj zoni bila je sedam kuna, a sada će iznositi pet kuna, dok će vozači najjeftinije proći u trećoj zoni gdje će sat parkiranja platiti dvije kune te u četvrtoj zoni u kojoj će se za cijeli dan naplaćivati pet kuna.



Umjesto gradonačelnika tu sretnu vijest Zagrepčanima je obznanila njegova zamjenica Jelena Pavičić Vukičević koja odbacuje ikakvu povezanost između odluke o smanjenu cijena parkiranja i predsjedničkih izbora.

- Vezivati ovu odluku uz izbore nije realno, uvijek se nešto može staviti u bilo kakav kontekst, osim toga, svake godine su neki izbori. Prijedlog je inicirao gradonačelnik Milan Bandić uz dogovor s direktorom Zagrebparkinga Matom Kraljevićem - kazala je dogradonačelnica.

Dodala je da "iako parkiranje nije socijalna kategorija, najnoviju odluku možemo nazvati antirecesijskom".

U tom je kontekstu rekla da će sljedećih dana analizirati cijene svih ostalih komunalnih usluga, a na naše pitanje hoće li Zagrepčanima pojeftiniti odvoz smeća ili voda, nije odgovorila nego je ponovila da su sve cijene predmet njihove analize.

Osim cijena parkiranja pojeftinile su i cijene dnevnih karata, odnosno kazni za vozače koji ne plate parkiranje ili prekorače vrijeme. Tako će dnevna karta u prvoj zoni stajati 200 kuna umjesto dosadašnjih 230, u drugoj 100 kuna umjesto 130, u trećoj 50 umjesto 70 kuna.

Podsjećamo, odluku o uvođenju dnevne karte Zagrebparking je donio nakon što je Ustavni sud prijašnju praksu kažnjavanja proglasio protuustavnom i nezakonitom iako je Gradska skupština na posljednoj sjednici u prosincu blagoslovila uvođenje te novotarije - dnevne karte, i premda je ta odluka stupila na snagu 1. siječnja, još nitko za neplaćanje nije kažnjen.

- Naši djelatnici za sada još samo upozoravaju vozače i dosad nisu ispisali niti jednu kaznu, odnosno dnevnu kartu - rekao je Mate Kraljević, direktor Zagrebparkinga.

Ključne riječi

Komentara 181

MA
Makaveli
17:40 05.01.2010.

Josipovici-Mihajlovici-Jugonostalgicari nema komunizma,bas mi vas zao, nema dzabane,triba se ustati i raditi, koja nezgoda joooj... hahaha

OB
-obrisani-
21:30 06.01.2010.

Večernji list: 07. 01. 2002. ZAGREBAČKI GRADONAČELNIK PREKSINOĆ SUDJELOVAO U LAKŠOJ PROMETNOJ NESREĆI Bandić u pijanom stanju izazvao sudar Gradonačelnik nije stao, već je nastavio vožnju, kažu u Policijskoj upravi. Policija je Bandiću oduzela vozačku dozvolu. Alkotest pokazao 1,6 promilaila alkohola u krvi ZAGREB - Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić u subotu je u 22.30 sati sudjelovao u sudaru nakon kojeg je svojim automobilom PIJAN BJEŽAO pred prometnom policijom! U jučerašnjem priopćenju PU zagrebačke stoji \"da se Milan Bandić (46), kao vozač osobnog automobila ZG 2211-MB (range rover), u alkoholiziranom stanju (1,60 g/kg) kretao kolnikom Ksaverske ceste lijevim prometnim trakom prema sjeveru. Dolaskom do prilaznog kolnika prema Vrtnom centru Mihaljevac 12 neoprezno se prestrojavao u desni prometni trak, a da se prethodno nije uvjerio da to može učiniti bez opasnosti za ostale sudionike u prometu. Tom prilikom desnim bočnim dijelom svoga automobila okrznuo je lijevi bočni dio osobnog automobila reg. oznake ZG 354-OO (opel vectra), kojim je upravljao Dario B. (1971.). U nezgodi ozlijeđenih osoba nije bilo, a ukupna materijalna šteta je oko 8000 kuna\". PU zagrebačka potvrdila je naše saznanje da se gradonačelnik Bandić nije zaustavio nakon prometne nezgode, već je nastavio vožnju. Bandićeva vozačka dozvola sada je u policiji i oduzeta mu je do okončanja prekršajnog postupka u Prekršajnom sudu. Budući da je počinio nekoliko prekršaja zbog kojih bi mogao prijeći i granicu sedam kaznenih bodova, zagrebački gradonačelnik po slovu Zakona o sigurnosti prometa na cestama morao bi ponovno polagati vozački ispit. Kako doznajemo iz izvora u policiji, Bandić nije pokušao intervenirati kod načelnika PU zagrebačke ili viših dužnosnika MUP-a za vraćanje vozačke dozvole i nesreće koju je uzrokovao vozeći pod utjecajem alkohola.

JU
Jurek
16:50 05.01.2010.

Sad ti je malo kasno, kao da ljudi ne znaju da će poslije izbora, kako god završili započeti \"deranje\" građana.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije