Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Bandić dijeli SDP, a Josipović tvrdi da priče o rasulu pušta "drugi stožer"

Bandić, Mršić
VL
Autor
Jasmina Popović
25.11.2009.
u 19:18

Na Iblerovu trgu rekli su da neće komentirati susret Mršić-Bandić, ali zamijećeno je kako je požeški gradonačelnik Zdravko Ronko izbjegao susret s prijateljem Bandićem.

– Milan Bandić moj je prijatelj, ali nije moj predsjednički kandidat, a kavu popijem sa svim dobronamjernim ljudima koji dođu u Koprivnicu, pa tako i sa svim kandidatima koji će navratiti. Popio sam je i s Nadanom Vidoševićem – komentirao je Zvonimir Mršić, SDP-ov gradonačelnik, fotografiju na kojoj je "uhvaćen" kako ispija kavu s Bandićem.

Kava ne bi bila sporna da se u SDP-u u posljednje vrijeme pažljivo ne mjerka kako se viđeniji esdepeovci ponašaju u utakmici Josipović-Bandić.

Na Iblerovu trgu rekli su da neće komentirati susret Mršić-Bandić, ali zamijećeno je kako je požeški gradonačelnik Zdravko Ronko izbjegao susret s prijateljem Bandićem, a da mu je vukovarski gradonačelnik Željko Sabo ipak pružio gostoprimstvo, premda neki bandićevci tvrde da "na terenu ne odrađuje baš neki posao, s obzirom na to koliko mu je Bandić pomogao".

Odlazak nakon 20 godina

I izlazak Mate Gavrana, predsjednika brodsko-posavske županijske organizacije i člana Glavnog odbora SDP-a, gleda se u tom kontekstu.

– Istina je, otišao sam iz SDP-a u kojem sam član od 1990., dao sam ostavke na sve stranačke dužnosti i nakon gotovo 20 godina završio s tim.

Ovo što se sada događa podsjeća na rane radove HDZ-a, SDP se pretvorio u sve suprotno od onoga što je trebao biti i od perspektivne stranke postao je gubitnička.

Ne želim voditi rat sa Zoranom Milanovićem, jedna je dobra ideja potrošena i bavit ću se nečim drugim – otvoren je Gavran. Na pitanje hoće li se sada angažirati u Bandićevoj kampanji odgovara da će "pomoći svim ljudima koji žele dobro Hrvatskoj i koji ne nose iskaznicu SDP-a samo da bi sebe ojačali".

U Bandićevu stožeru računaju da je "Gavran njihov" te da može kapitalizirati svoj dugogodišnji rad na terenu i izbore koje ima "u nogama". No istodobno se dio esdepeovaca hvali da su iz Bandićeva stožera zaduženi za "terenski rad s SDP-om", odnosno da je njihov zadatak da diljem Hrvatske pridobivaju one esdepeovce koji su razočarani, ali i neke koji su već izišli iz stranke.

Cilj je da se ojača Bandićev utjecaj u stranci koja službeno ima drugog kandidata Ivu Josipovića. Kada se prije nekoliko dana proširila priča da se Josipovićev stožer osipa i da su iz njega izišli šef stožera Mirando Mrsić i Milanka Opačić te da je novi prvi čovjek stožera postao Igor Dragovan, i Mrsić i Dragovan to su demantirali, a iz Josipovićeva se okruženja tvrdi da je priču pustio "drugi stožer".

Žestoka borba

I na terenu i u stranci traje žestoka borba. Mnogi su očekivali da će dio ljudi biti izbačen iz SDP-a jer su javno podržali Bandića (Ljuština, Šostar, Pančić), to se (još) ne događa. Dok ne završe izbori i ne vidi se pobjednik, nikakvih radikalnih poteza, čini se, neće biti.

Komentara 82

RA
ramirna
14:04 27.11.2009.

pazite reponja kamoćemo sere i po ovim stranicama usmrdit će vas

OV
obi van kanobi
19:38 25.11.2009.

Je kako da ne, skroz puca na sve strane. Baš primječujem kako niti jedan član sdp-a osim pančića nije trčao za Bandićem. Na kraju svega toga Bandić je ostao sam. Toliko o tome koliko ga SDP-ovci podržavaju. A priče o raskolu pušta Bandić i njemu bliski kako bi ispalo da on jadan ništa nije kriv i da ga stranka bezobraztno izbacila, makar se on sam izbacio kršeći statut stranke. U statutu nema povlaštenih. Nije Bandić engleska kraljica sa posebnim privilegijama.

JM
Juraj_MALI
20:50 25.11.2009.

Postao SDP banana stranka

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije