Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ekskluzivno

Ban Ki-moon: U srpnju dolazim u Hrvatsku!

ban ki moon (1)
Foto: Jadranka Jureško-Kero/VLM
1/6
23.05.2012.
u 10:55

U New Yorku je proslavljena 20. obljetnica primanja Republike Hrvatske u članstvo UN-a

– Čestitam Republici Hrvatskoj na 20. obljetnici primanja u Ujedinjene narode. Zadovoljstvo mi je otvoriti izložbu, ovdje u prostoru svjetske organizacije na East Riveru, koja nas sve podsjeća na taj ponosni dan. Lijepo je biti u društvu predstavnika Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Slovenije, država koje su 22. svibnja 1992. godine postale punopravne članice UN-a – tim je riječima glavni tajnik UN-a Ban Ki-moon pozdravio okupljene diplomate i djelatnike UN-a otvarajući izložbu kojom je Hrvatska u New Yorku obilježila dva desetljeća od početka svoje državnosti i pristupanja najznačajnijoj svjetskoj organizaciji čiji je danas aktivan i priznati član.

Glavni tajnik čestitao je hrvatskom veleposlaniku u misiji RH pri UN-u Ranku Viloviću naglašavajući da se širom svijeta posebno cijeni uloga hrvatskih vojnika u mirovnim misijama UN-a te se prepoznaje aktivan angažman Hrvatske u svjetskoj organizaciji.

– Hrvatska je tijekom proteklih dvadeset godina prošla veliki put od zemlje primateljice UN-ove pomoći do države koja pomaže drugima svojim ratnim i postkonfliktnim iskustvom. Zahvaljujem se glavnom tajniku na riječima podrške jer lijepo je od njega bilo čuti da se unutar UN-a prepoznaje uspješan obrat Hrvatske i da smo danas zemlja na koju se računa u pružanju pomoći drugima – rekao je veleposlanik Ranko Vilović pred brojnim veleposlanicima zemalja članica UN-a.

Izložbu fotografija koje pokazuju rezoluciju Opće skupštine o primanju Hrvatske u UN, hrvatske vojnike po mirovnim misija po svijetu, naše članstvo u Vijeću sigurnosti i ljepotu hrvatskih gradova s posebnom je pozornošću razgledao Ban Ki-moon, a u kratkom razgovoru za Večernji list potvrdio je svoj dolazak u Hrvatsku.

– Doći ću u vašu zemlju, najvjerojatnije u srpnju ove godine, a na središnju proslavu 20. obljetnice primanja Hrvatske u UN-a u Zagreb šaljem svog izaslanika dr. Ivana Šimonovića, svog pomoćnika za ljudska prava, kazao je Ban Ban Ki-moon.

Glavni tajnik za naš list rekao je i da ga oduševljava svaki napredak koji postigne Hrvatska te da je uz hrvatskog veleposlanika Vilovića i svog pomoćnika Šimonovića naučio i nekoliko hrvatskih rečenica.

Središnja proslava 20. obljetnice primanja Hrvatske u UN bit će 29. svibnja u Hrvatskom saboru kada će se održati okrugli stol o 20. obljetnici međunarodnog priznanja Hrvatske.

Komentara 9

WA
wahr
11:14 23.05.2012.

Je ovaj politicar mulja, kao da mi nismo culi po tisucu puta ovu pricu i tapsanje po ramenima. Tako su politicari radili i Borisu a iza ledja su mu upropasivali njegov narod i zemlju. A ova Frau na slici? Pa jasno je ona se slikava za svoj buduci CV

ĆA
ćaćaća
12:10 23.05.2012.

ovo će biti novi hrvatski ban ki\' je na mjesecu:)))

Avatar cro1com
cro1com
12:30 23.05.2012.

Strasne slike:(

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije