Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Bakarić je u mladosti dobio nadimak Mrtvac: 'Malog Tita' nisu voljeli ni komunisti ni liberali

Vladimir Bakarić nazdravlja s Josipom Brozom Titom
Muzej Jugoslavije, Beograd
24.01.2023. u 16:55

Bakarić je bio “mali Tito”, za liberale je bio dogmatski marksist, za Hrvate je bio Jugoslaven i za njih je on čovjek koji je ugušio 1971.

Komentara 13

LD
Liberalni Demokrat
19:12 24.01.2023.

niti prva niti druga jugoslavija nisu imale legitimnost

Avatar Cantor
Cantor
17:19 24.01.2023.

Bakarić, pravo mu je obiteljsko prezime Kuperštajn....

Avatar Dragovit
Dragovit
10:28 25.01.2023.

1971. bijah mladac pučkoškolac. Ali se sjećam oduševljenja obitelji i susjedstva kad su se vratili sa velikog skupa na tadašnjem Trgu republike u Zagrebu gdje se dala potpora politici tadašnjeg CK SKH tj. ''Savki i Tripalu''. Kupovale su se i obveznice za auto-cestu Zagreb-Split. A onda je uz prijetnju s intervencijom JNA izvršen državni udar u SRH izrežiran ''u Karađorđevu''. Neki su naježili na robiji, neki su ''isključeni'' iz javnog i inog života, otkazi, obilježeni kao ''nacionalisti'' itd. i tada se vidjelo tko je komu ''drug'', a tko nije. Olovna vremena. Ali sjeme hrvatske suverenosti je bilo posijano i više se nije moglo zatrti. 1971/72. je zapravo bilo vrijeme otrežnjenja za mnoge jer su shvatili da Hrvatska treba poći van iz Jugoslavije. Taj posao je dopao mojem naraštaju. Sjednicom i odlukama tadašnjeg CK SKJ u ''Karađorđevu'' je zapravo pokopana Jugoslavija. Samo ...... zapitajmo se gdje smo i što smo danas? Jesmo li što naučili iz povijesti?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije