Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TUGA U PETRINJI

Baka preminulog dječaka: Nakon tragedije nude nam 14 slobodnih kuća

U kontejnerskom naselju preminula je beba
Foto: Edina Zuko
1/3
14.12.2022.
u 21:57

Tvrdi da su svaka dva tjedna bili na kontrolama i vađenju krvi, kao i da je dijete svako jutro pilo terapiju

U srijedu ujutro naselje Sajmište u Petrinji, a i ostatak zemlje, pogodila je vijest o smrti najmlađeg stanovnika kontejnerskog naselja, dvomjesečnog dječaka. Hitna pomoć je u naselje u kojem živi oko 150 ljudi stigla oko šest sati ujutro te na mjestu započela s reanimacijom djeteta koje je odmah prevezeno u sisačku Opću bolnicu, no liječnici ga nisu mogli spasiti.

Majka preminulog dječaka otkrila je kako je njezin sin imao problema sa štitnjačom, no uzrok smrti tek će se utvrditi. Navodi da je beba jučer bila normalnog stanja, a navečer je imala probleme sa spavanjem. "Jutros se muž probudio za posao i kada me pitao gdje je beba, ja sam pogledala i našla sam ga mrtvog” kazala je majka za N1.

Tvrdi da su svaka dva tjedna bili na kontrolama i vađenju krvi, kao i da je dijete svako jutro pilo terapiju. Roditelji su rekli da je i njihovo drugo dijete često bolesno, što dovode u vezu sa životom u kontejnerima. "Neki dan nam je kiša padala kroz televizor. Imamo grijalicu koja grije gornji dio kontejnera, ali je hladno za noge" objašnjavaju svoju situaciju.

"Prokišnjava, ako zagriješ boravak, soba je hladna, ako zagriješ sobu, boravak je hladan. Više ne znaš što bi napravio" dodala je baka preminulog dječaka. "Treba li se nešto ovako tragično dogoditi da se ispostavi da ima praznih kuća? Nisu mogli to prije riješiti? Sada kada se tragedija dogodila, gospoda daje 14 kuća" rekla je za N1.

VIDEO: Ravnatelj sisačke bolnice o smrti bebe: Pokušali smo reanimaciju više puta, uzrok smrti bit će poznat nakon obdukcije

Komentara 4

LA
laptopxp1
07:22 15.12.2022.

Dijete je umrlo, ali ne od života u kontejneru nego zbog bolesti koje je imalo od rođenja. Na žalost dijete bi zbog svojih dijagnoza umrlo i da je živjelo u vili na Pantovčaku. Sve ostalo su političke manipulacije. I ne, nisam HDZ-ovac niti njihov glasač, samo objektivno gledam na ovu tragediju.

Avatar markoii123
markoii123
03:26 15.12.2022.

Sad im nude stanove i kuće kad je djete umrlo. Dabogda oni živjeli u kontejnerima.

MM
Marljivi mrav
07:06 15.12.2022.

Ima ona poslovica nije bolest sve što boli.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije