Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
izumiteljica

Baka Jela iz Like prva je izumila QR kod?

promili
Foto: Arhiva VL
1/2
15.06.2012.
u 20:33

Baku Jelu posjećivali su Amerikanci i Japanci pokušavajući dokučiti kako je prije svih osmislila QR kod kojeg ona zove Šiljur

Na pomolu je još jedno revolucionarno otkriće u kojem će glavnu ulogu imati Hrvati. Naime, ako je vjerovati priči priči  koja je u vrlo kratkom vremenu obišla cijeli svijet, baka Jela iz Like prva je izumila QR kod, motiv koji se danas koristi u modernim tehnologijama, a koji je njoj služio kao inspiracija u njenom svakodnevnom radu.

Vjerovatno neke podzemne vode u Lici stvaraju "genijalce" jer nakon najvećeg hrvatskog znanstvenika Nikole Tesle, Ličani su dobili i baku Jelu, ženu o kojoj danas s poštovanjem pričaju najveći svjetski vođe, a čiju karijeru pomno prate vrhunski znanstvenici i najveći izumitelji današnjice.

Nema sumnje da bi zbog bake Jele Lika još jednom mogla ući u svjetske znanstvene anale. Ovu vizionarku su posjećivali Amerikanci i Japanci pokušavajući dokučiti  kako je baka Jela prije svih osmislila QR kod kojeg  ona jednostavno  zove - Šiljur ne razmišljajući da je svojim otkrićem razbila mistifikaciju i dugo čuvano tajnu o QR kodu.

Ključne riječi

Komentara 22

KL
klinac
21:53 15.06.2012.

Sram te bilo iskoristavat staru baku

DU
Deleted user
23:30 15.06.2012.

Ja mislim da su nju oteli vanzemaljci ! Živili !

AL
alenthespeed
21:21 15.06.2012.

Ovo ako je istinito vrlo je veliko otkriće, oni koji imaju na mobitelu QR scaner aplikaciju neka skeniraju QR kod iznad jelenove glave i ostat će zapanjeni.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije