Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Offside

Bajić: Već dugo surađujemo s tužiteljstvom u Bochumu

mladen bajić
Davor Puklavec/Pixsell
VL
Autor
Nikola Sever Šeni
27.07.2010.
u 14:13

Detalje o suradnji i dokumente koje je hrvatsko tužiteljstvo dobilo iz Njemačke Bajić nije želio komentirati.

Već dulje vrijeme surađujemo s njemačkim tužiteljstvom u Bochumu, razmjenjujemo informacije i radimo zajedno s njima – kazao je upitan za akciju "Offside“ glavni državni odvjetnik Mladen Bajić. Detalje o suradnji i dokumente koje je hrvatsko tužiteljstvo dobilo iz Njemačke Bajić nije želio komentirati.

Ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko nije želio komentirati akciju "Offside", a kao što je Bajić rekao da podaci u medije ne cure iz Državnog odvjetništva, tako je Karamarko kazao kako podaci iz istrage ne cure niti iz policije.

Novinare je zanimao i komentar ministra policije na učestale napade na turiste na Jadranu.

Karamarko je rekao kako se ne bi moglo reći da su napadi učestali te se osvrnuo na onaj u Zadru kada su napadnuti turisti iz Srbije:

– Ovaj napad u Zadru nije bio inspiriran nacionalnim razlikama. Ali, to sve neće narušiti sigurnost turista koji dolaze u Hrvatsku, posebno onih iz Srbije, a i tu je policija koje takve slučajeve efikasno rješava.

Upitan je li izgladio nesporazume s glavnim državnim odvjetnikom, Karamarko je ustvrdio:

– Nije bilo nikakvog nesporazuma s Bajićem. Nekad u radnom procesu dolazi do nekih disonantnih tonova, ali nemamo pravo na luksuz nesuradnje.

Održana sjednica Povjerenstva za praćenje provedbe mjera za suzbijanje korupcije

U Vladi je pod predsjedanjem premijerke Jadranke Kosor, održana sjednica Povjerenstva za praćenje provedbe mjera za suzbijanje korupcije. Raspravljalo se o mjerilima za zatvaranje poglavlja 23 – Pravosuđe i temeljna prava – područje suzbijanja korupcije, projektima IPA 2007 namijenjenim unapređenju borbe protiv korupcije, smjernicama za primjenu Kodeksa savjetovanja sa zainteresiranom javnošću u postupcima donošenja zakona, drugih propisa i akata te o istraživanju Ureda Ujedinjenih naroda za drogu i kriminal.

Komentara 12

OB
-obrisani-
14:31 27.07.2010.

kad će komunistička mafija poćeti na suradnji u istrazi udbinih krvavih tragova. sve dok se ne počmu rasvjetljavat komunistički zločini u hrvatskoj je demokracija obična laž.

SZ
satan_zagorski
14:47 27.07.2010.

dok god je karamarka, bajića, milanovića, kosorice i ostalih smradova, neće nam biti ništa bolje...Maminjo legendo kandidiraj se za predsjednika!!

OB
-obrisani-
17:33 27.07.2010.

Rezultati bajiću, rezultati!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije