Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ratni zločini

Bajić: Tihomir Purda još ovisi o tužiteljstvu Srbije i sudu BiH

\'UNUTRASNJA  16.02.2011. BIJELJINA- trojica tuzitelja u Bijeljini Branimir Bradaric/Vecernji list\'
Branimir Bradarić/VLM
16.02.2011.
u 19:33

Spomenuta je i mogućnost da bi osumnjičeni za ratne zločine u cilju provođenja istrage svoje iskaze davali u neutralnim državama.

Slučaj vukovarskog branitelja Tihomira Purde, kojega će u ponedjeljak u BiH u zatvoru saslušati srbijanski istražitelji, bila je samo jedna od tema razgovora glavnih tužitelja BiH, Srbije i Hrvatske Milorada Barašina, Slobodana Vukčevića i Mladena Bajića, na njihovu sastanku u Bijeljini. Osnovni cilj njihova susreta bili su razgovori o ratnim zločinima, ali i problemima s kojima se tužitelji suočavaju kod provođenja tih istraga.

– Slučaj Purda dalje ovisi prije svega o tužiteljstvu Srbije i sudu BiH. Poslije saslušanja te dvije institucije trebaju donijeti konačne zaključke. Pravni standardi BiH i Srbije su kao i standardi pravosuđa u Hrvatskoj te sam siguran da će donijeti ispravnu odluku – rekao je Mladen Bajić odgovarajući na novinarski upit o slučaju Purda. Srbijanski tužitelj Slobodan Vukčević o ovome slučaju nije želio ništa govoriti, ali je istaknuo da u Srbiji ne postoje nikakve tajne optužnice protiv hrvatskih branitelja. – Popis imena razmijenili smo s hrvatskom stranom – rekao je Vukčević, koji nije želio reći koliko državljana Hrvatske Srbija tereti za ratne zločine.

Spomenuta je i mogućnost da bi osumnjičeni za ratne zločine u cilju provođenja istrage svoje iskaze davali u neutralnim državama te da bi se ta praksa mogla nastaviti i ubuduće. – Slučaj Purda nije ni prvi, ali ni zadnji slučaj – znakovito je rekao bosanski tužitelj Barašin.

Ključne riječi

Komentara 11

MM
Mladen Miletić
19:41 16.02.2011.

Ratni zločinin Tihomir Purde još ovisi o tužiteljstvu Srbije i sudu BiH, nadnaravno mi neznamo koliko oni zaista imaju prijava podataka i sznanja o zločinima.? Gdje se nije dobro temeljito radilo i sve do zadnjega pobilo; sada je problem svjedoci !

DE
dejavu
20:34 16.02.2011.

Narode motike u ruke i mlati po BAGRI !...inace nista od promjena...

Avatar broz
broz
07:37 17.02.2011.

To je nama naša borba dala.Da je poginuo,bar bi zbrinuo obitelj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije