Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
državni odvjetnik

Bajić: Novinari su ispitivani samo kao svjedoci, nisu praćeni

'12.01.2011., Ministarstvo pravosudja, Zagreb - Sastanak zajednicke komisije Hrvatske i Srbije za ratne zlocine. Mladen Bajic.  Photo: Petar Glebov/PIXSELL'
'Petar Glebov/PIXSELL'
14.12.2012.
u 15:03

Iako nije htio govoriti o navodnom uhođenju i nalogu za njegovo tajno praćenje, Bajić je pohvalio Ostojićevu namjeru za unutarnjom kontrolom MUP-a

 – USKOK i nadležna državna odvjetništva uvijek su tražili da se istraže sudionici postupka vezanog za curenje informacija. Dakle, sudionici postupka koji su službene osobe. U dosadašnjem tijeku postupanja državni odvjetnici ispitivali su novinare u svojstvu svjedoka. Prema tome, ni jedan nalog nije izdan da se rade izlisti bilo kojeg novinara ili bilo koji drugi nalog koji je vezan za curenje informacija. Potpuno se slažem s ministrom unutarnjih poslova koji je naložio unutarnju kontrolu o tom pitanju. Imam potpuno povjerenje u rad Unutarnje kontrole i policije i siguran sam da će oni dati najbolji rezultat – kazao je Glasu Istre glavni državni odvjetnik Mladen Bajić.

Bajić je u petak sudjelovao na radnom sastanku čelnika hrvatskih županijskih državnih odvjetništava i načelnika policijskih uprava u Valbandonu gdje se osvrnuo i na aferu uhođenja i tajnog praćenja novinara i sebe samoga u vezi s curenjem informacija iz istrage u aferi Fimi media. Iako nije htio govoriti o navodnom uhođenju i nalogu za njegovo tajno praćenje, Bajić je pohvalio Ostojićevu namjeru za unutarnjom kontrolom MUP-a.

– Treba najprije utvrditi jesu li uopće poduzimane neke mjere, a ako jesu, koje su to bile mjere i jesu li bile zakonite. U konačnici će Unutarnja kontrola biti ta koja će dati odgovore na sva ta pitanja pa ćemo poslije odlučiti što dalje – izjavio je Bajić koji tvrdi da nije izdan ni jedan nalog za tajno praćenje.

>>HDZ u panici od gubitka vlasti tražio da se prati novinare

Sve o aferi prisluškivanja novinara čitajte OVDJE.

Komentara 11

BS
bstrabi2
18:17 14.12.2012.

Ma kad če te to več skinuti.Pa ljudi gladuju.Ostajeju bez posla,penzioneri po kontenjerima traže flaše,a na trgovima sve više prosijaka,a vi pričate več mjesec dana.Tko Bajića prati.Pa to nas opče ne zanima...

DU
Deleted user
21:30 14.12.2012.

pa što ako su novinari praćeni? pa što ako je bajić uhođen? nije mi jasno kakve su to posebne kategorije ljudskih bića

DU
Deleted user
15:29 14.12.2012.

Mislim da bi bilo jednostavnije raspustiti policiju. Osim temeljne i prometne.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije